Μια τετραετία με τον Τσιμίκα στα κόκκινα: Παιδάκι πήγε στη Λίβερπουλ κι έφτασε να γίνει ο Greek Scouser με τίτλους! (vids)

Πήγε λίγο καιρό μετά την επιστροφή της Λίβερπουλ στον αγγλικό θρόνο, το 2020. Εν έτει 2024 και έχοντας κάνει μεγάλη υπομομή, έχοντας παραμείνει συγκεντρωμένος στο στόχο του κι έχοντας δουλέψει τρομερά υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, ο δικός μας, Κώστας Τσιμίκας, είναι ο Greek Scouser της Λίβερπουλ, ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά στο κλαμπ και φυσικά έχει παίξει το ρόλο του στην κατάκτηση τίτλων. 



Μια τετραετία με τον Τσιμίκα στα κόκκινα: Παιδάκι πήγε στη Λίβερπουλ κι έφτασε να γίνει ο Greek Scouser με τίτλους! (vids)

Η Λίβερπουλ θυμήθηκε τη μέρα που ανακοινώθηκε ο «Τσίμι», φορώντας την κόκκινη φανέλα. 

Ήταν 10 Αυγούστου του 2020, σε εποχές που ο Covid ακόμα είχε τεράστια δύναμη έναντι της ανθρωπότητας και των Εθνικών Συστημάτων Υγείας, αφού και λίγο καιρό αργότερα υπήρξαν νέα, αυστηρά lockdown, με τα γήπεδα να καθυστερούν πολύ να υποδεχθούν ξανά τον κόσμο στις εξέδρες. 

Ο Τσιμίκας χρειάστηκε να κάνει τεράστια υπομονή για να πάρει τις ευκαιρίες του. Λάμβανε τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, τις συμβουλές του, δούλευε, περίμενε υπομονετικά και έπρεπε ν' αποδείξει στον πρώην κόουτς της ομάδας ότι άξιζε να τον στηρίξει και να τον εμπιστευθεί. Μόλις το νερό μπήκε στ' αυλάκι, ο Greek Scouser δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Έφτιαξε ένα φοβερό και τρομερό δίδυμο αριστερών μπακ με τον Άντι Ρόμπερτσον και το διατηρούν μέχρι σήμερα αυτο, με τους δυο τους να έχουν δημιουργήσει και εξαιρετική σχέση. 

Ο Έλληνας αριστερός οπισθοφύλακας δεν θα ξεχάσει ποτέ το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2022, χαρίζοντας το τρόπαιο στη Λίβερπουλ, ενώ επίσης έκανε την ασίστ για την κεφαλιά του Φαν Ντάικ και τον θρίαμβο στο Λιγκ Καπ τη σεζόν 2023-2024. Είναι δυο από τις πολλές στιγμές που κρατά ως... κειμήλια στο νου του, έχοντας φυσικά τα βίντεο να τα χαίρεται, να του θυμίζουν τις ημέρες εκείνες και να τα εξιστορεί κάθε δευτερόλεπτων εκείνων των μοναδικών αναμνήσεων στα αγαπημένα του πρόσωπα. 

Συνολικά έχει καταγράψει 16 ασίστ σε 86 εμφανίσεις με το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ, έχοντας ενα FA Cup και δυο League Cups στο βιογραφικό του στην 4ετία που συμπληρώνει στο «Άνφιλντ». 

Από φέτος το καλοκαίρι έχει πετύχει και το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα κι ας ήταν σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Ο «Τσίμι» σκόραρε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη νίκη με σκορ 3-0 και το πανηγύρισε έντονα, καταφέρνοντας να βιώσει έστω και υπό αυτές τις συνθήκες ενός ματς που δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία το αποτέλεσμα, την αίσθηση του να σκοράρεις ως μέλος της Λίβερπουλ. 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης