Η πρώτη αγωνιστική της Championship: Αποτελέσματα – σοκ για Λιντς και Νόριτς, κρίμα για την Κάρντιφ των Ελλήνων! (vids)

Άδικη ήττα για Μανώλη Σιώπη και Δημήτρη Γούτα στο Κάρντιφ – Σάντερλαντ, πολλά παράπονα από τη διαιτησία για τους Ουαλούς του Ερόλ Μπουλούτ, στην πρεμιέρα της Championship. Aποτελέσματα – σοκ για Λιντς και Νόριτς, τρομερό ματς (3-3) στο «Έλαντ Ρόουντ), πήραν πολύτιμα «διπλά» Γουότφορντ και Γουέστ Μπρομ. «Σώθηκε» στις καθυστερήσεις η Χαλ, κέρδισε η Στόουκ!



Η πρώτη αγωνιστική της Championship: Αποτελέσματα – σοκ για Λιντς και Νόριτς, κρίμα για την Κάρντιφ των Ελλήνων! (vids)

Ίσως συζητάμε για το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του κόσμου. Το γνωρίζουμε άλλωστε, δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Η Championship ξεκίνησε πριν από μερικές ώρες, με τις νίκες των Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπλάκμπερν, και συνεχίστηκε στις 14:30 ώρα Ελλάδος, με μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τα δύο σημαντικότερα έχουν να κάνουν με δύο ομάδες που πέρυσι μπήκαν στα Play Offs και αισίως, δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν στην πρεμιέρα. Ο λόγος για τη Λιντς και τη Νόριτς.

Η πρώτη, παρότι προηγήθηκε απέναντι στη «νεοφώτιστη» στην καριέρα Πόρτσμουθ και πίεσε αφόρητα, έμεινε στο 3-3, έχοντας βιώσει και ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο. Ισοφάρισε με τον Νιόντο, αλλά δεν μπόρεσε να επικρατήσει και εν τέλει υπέπεσε σε πέναλτι στις καθυστερήσεις, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Λανγκ!

Παρόλα αυτά, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, με τον Άαρονσον να ισοφαρίζει στο 95’ και να «τρελαίνει» το «Έλαντ Ρόουντ»!

Το «σοκ» ήταν μεγαλύτερο για την πρώην ομάδα του Δημήτρη Γιαννούλη, η οποία έχασε με 2-0 από την Όξφορντ Γιουνάιτεντ, εκτός έδρας. Δέχθηκε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και ο Χάρις με τον Μπράναγκαν διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, μία άδικη ήττα γνώρισε η Κάρντιφ στο «Μιλένιουμ», με τους Ουαλούς να ηττώνται με 2-0 από τη Σάντερλαντ στο «σπίτι» τους. Αγωνίστηκαν βασικοί για 90 λεπτά οι Έλληνες, Δημήτρης Γούτας και Μανώλης Σιώπης, αλλά μία στιγμή ήταν ικανή για να κρίνει τη συνάντηση.

Η ομάδα του Ερόλ Μπουλούτ δέχθηκε γκολ από στατική φάση, κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές με τον Άαρον Ράμσεϊ. Φώναξε δις για πέναλτι, είχε και παράπονα ο Σιώπης από τον ρέφερι της συνάντησης στο 89’, όταν και διαμαρτυρήθηκε έντονα για φάουλ πάνω σε συμπαίκτη του, πριν διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Στα υπόλοιπα ματς, η Γουότφορντ πανηγύρισε μία τεράστια νίκη στις καθυστερήσεις της Μίλγουολ, παρότι ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 88’. Κέρδισε με 3-2, χάρη σε γκολ του Ράικοβτις, ενώ η Γουέστ Μπρομ επικράτησε με 3-1 της ΚΠΡ, με χατ-τρικ του Μάτζα για το σύνολο του Κάρλος Κορμπεράν.

Γλίτωσε την ήττα από την Μπρίστολ Σίτι στις καθυστερήσεις η Χαλ, με τον Εστουπινιάν να ισοφαρίζει με πέναλτι, ενώ η Στόουκ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας της και κέρδισε με 1-0 την Κόβεντρι!

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της πρεμιέρας στην Championship:

Κάρντιφ – Σάντερλαντ 0-2

ΚΠΡ – Γουέστ Μπρομ 1-3

Λιντς – Πόρτσμουθ 3-3

Μίλγουολ – Γουότφορντ 2-3

Μίντλεσμπρο – Σουόνσι 1-0

Όξφορντ Γιουνάιτεντ – Νόριτς 2-0

Στόουκ – Κόβεντρι 1-0

Χαλ – Μπρίστολ Σίτι 1-1

 

Δημήτρης Μανάκος