Το «Emirates Cup» στην Άρσεναλ: «Πάτησε» τη Λυών, είναι έτοιμη για μία… μεγάλη σεζόν! (vids)

Η Άρσεναλ είναι έτοιμη. Την βλέπεις, το καταλαβαίνεις, ανυπομονεί να ξεκινήσει η σεζόν! Κέρδισε με 2-0 τη Λυών στο τελευταίο φιλικό της, πήρε το «Emirates Cup» και αναμένει τη σέντρα της Premier League, με αντίπαλο τη Γουλβς. «Καθάρισε» από κόρνερ στο Βόρειο Λονδίνο, σκόρερ Γκάμπριελ και Σαλιμπά, δύο ασίστ ο Ράις και απολαυστικός ο Έντεγκααρντ. Και πλέον, μετράμε αντίστροφα…



Το «Emirates Cup» στην Άρσεναλ: «Πάτησε» τη Λυών, είναι έτοιμη για μία… μεγάλη σεζόν! (vids)

Δεύτερο διαδοχικό φιλικό στο «Έμιρεϊτς» για την Άρσεναλ, στο πλαίσιο του «Emirates Cup», και μία νέα εύκολη επικράτηση, όπως συνέβη και απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο και του Γκρανίτ Τσάκα.

Αυτή τη φορά, οι «κανονιέρηδες» υποδέχθηκαν τη Λυών και γνώριζαν πως όποιος κέρδιζε, θα κατακτούσε το τρόπαιο του εν λόγω θεσμού. Ουδεμία σημασία έχει όμως αυτό, μπροστά στην κυριαρχική εμφάνιση της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα, που επικράτησε με 2-0, πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Κάθε… κατεβασιά και μεγάλη ευκαιρία ήταν το παιχνίδι για την Άρσεναλ, μέχρι και τη συμπλήρωση μίας ώρας, με τους Λονδρέζους να έχουν «καθαρίσει» το ματς στο πρώτο μισάωρο.

Στο 9ο λεπτό ο Σαλιμπά έκανε το 1-0 από κόρνερ του Ντέκλαν Ράις, ενώ στο 27’ η ιστορία επαναλήφθηκε.

Το μόνο που άλλαξε σε αυτήν την περίπτωση ήταν ο σκόρερ, με τον Γκάμπριελ αυτήν την φορά να πανηγυρίζει, εκμεταλλευόμενος τη δεύτερη ασίστ του Ράις στο ματς.

Ακολούθησαν σημαντικές στιγμές με τον Χάβερτς και τον Μαρτινέλι, ενώ από το 54ο μέχρι και το 60ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απώλεσαν ευκαιρία να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Άστοχος ο Χάβερτς, δοκάρι ο Σάκα, άτυχος ο Έντεγκααρντ, με σουτ εκτός περιοχής.

Στο 63ο λεπτό, ήρθε η ώρα που περίμεναν οι φίλοι των Λονδρέζων. Ο Ρικάρντο Καλαφιόρι μπήκε στο ματς, πήρε την θέση του Ζιντσένκο και αγωνίστηκε μέχρι και το φινάλε. Αρχικά, έπαιξε ως αριστερός μπακ, εν συνεχεία ως κεντρικός αμυντικός στο πλευρό του Κίβιορ.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα πάντως, η Άρσεναλ έριξε ρυθμό, επηρεαζόμενη και από τις αλλαγές, με το 2-0 να μένει μέχρι τέλους! Πλέον, αναμένει την έναρξη της σεζόν, με την πρεμιέρα της να λαμβάνει χώρα στο «Έμιρεϊτς», απέναντι στη Γουλβς.

Δημήτρης Μανάκος