Τα θετικά στοιχεία της Λίβερπουλ στο 0-0 με τη Λας Πάλμας: Η όρεξη του Νούνιες, το pressing και ο Άντι Ρόμπερτσον! (vids)

Λίγες φάσεις, ματς που δεν επιδέχεται ιδιαίτερη ανάλυση και το απόλυτο «μηδέν» στο Λίβερπουλ – Λας Πάλμας, στο άδειο «Άνφιλντ». Πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι από τον Άρνε Σλοτ, κέρδος ο Άντι Ρόμπερτσον και η διάθεση του Ντάργουιν Νούνιες. Εφαρμόστηκε ξανά το pressing ψηλά, βγάζει γενικώς μεγαλύτερη υπομονή στο παιχνίδι της η ομάδα του Ολλανδού! Τέλος τα φιλικά για τους «κόκκινους», πρεμιέρα στις 17 του μηνός απέναντι στην Ίπσουιτς (19:00).



Τα θετικά στοιχεία της Λίβερπουλ στο 0-0 με τη Λας Πάλμας: Η όρεξη του Νούνιες, το pressing και ο Άντι Ρόμπερτσον! (vids)

Δεν υπήρξε κάτι σημαντικό ώστε να αναλύσει κανείς στη φιλική αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Λας Πάλμας.

Επρόκειτο για το δεύτερο φιλικό των «κόκκινων» την ίδια ημέρα, πήραν χρόνο συμμετοχής όσοι δεν αγωνίστηκαν σε αυτό με τη Σεβίλλη, το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Ο Άρνε Σλοτ διατήρησε τον ίδιο σχηματισμό, με αυτό το 4-3-3 ή 4-2-3-1 και ξεκίνησε το ματς με τους: Κέλεχερ, Κονατέ, Φίλιπς, Ρόμπερτσον, Έντο, Έλιοτ, Τζόουνς, Ντόακ, Χάκπο, Νούνιες.

Εν συνεχεία, έπαιξαν και αρκετοί «πιτσιρικάδες», με τα «κέρδη» για τη Λίβερπουλ στο εν λόγω 90άλεπτο να είναι λίγα και καλά. Προφανώς, ο Άρνε Σλοτ μπορεί να κρατήσει την διάθεση που έβγαλε στο γήπεδο ο Ντάργουιν Νούνιες.

Ήταν στις φάσεις, είδε γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ, είχε μία μεγάλη στιγμή στο 55ο λεπτό, την οποία έπρεπε να μετουσιώσει σε γκολ. Είχε όμως όρεξη, πίεσε, μάρκαρε και αναμένεται να είναι βασικός απέναντι στην Ίπσουιτς, στην έναρξη της Premier League.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο ήταν η συνέπεια όλων στην πίεση ψηλά. Το είδαμε και στο Λίβερπουλ – Σεβίλλη, εφαρμόστηκε και κόντρα στη Λας Πάλμας, του γνώριμου από τη θητεία του στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μακ Μπέρνι.

Τρίτο και – πιθανώς – κυριότερο, είναι η επιστροφή του Άντι Ρόμπερτσον στην αγωνιστική δράση. Ξεκίνησε – όπως είπαμε – βασικός, έπαιξε 62 λεπτά, είχε δοκάρι και μοιάζει να μπαίνει σιγά – σιγά σε ρυθμό. Κατά πάσα πιθανότητα πάντως, ο Κώστας Τσιμίκας είναι αυτός που θα επιλεχθεί για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος