«Η Σίτι θα το πάρει ξανά»: «Ακραία» ποσοστά κατάκτησης του πρωταθλήματος, πολύ μακριά Άρσεναλ και Λίβερπουλ!

«Ακραία» ποσοστά για κατάκτηση της Premier League από τη Μάντσεστερ Σίτι, δεύτερη με τεράστια διαφορά η Άρσεναλ, μόνο 5% δίνει στη Λίβερπουλ η Opta! Ίδιο ποσοστό με τη Νιούκαστλ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



«Η Σίτι θα το πάρει ξανά»: «Ακραία» ποσοστά κατάκτησης του πρωταθλήματος, πολύ μακριά Άρσεναλ και Λίβερπουλ!

Μένουν μόλις τέσσερις ημέρες. Στις 16 του μηνός ξεκινά το καλύτερο και πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του πλανήτη, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται τη Φούλαμ.

Άπαντες αναμένουν τη σέντρα της νέας αγωνιστικής περιόδου και η Opta θέλησε να μας βάλει από πολύ νωρίς στο «κλίμα». Με ποιον τρόπο; Δημοσιεύοντας τα ποσοστά πιθανοτήτων κατάκτησης του πρωταθλήματος για κάθε μία ομάδα, ενώ όσο πηγαίνουμε προς το τέλος του βαθμολογικού πίνακα, βλέπει κανείς και τις πιθανότητες υποβιβασμού.

Ωστόσο, τα δεδομένα μόνο ισορροπημένα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο λόγος; Διότι η διαφορά της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι «χαοτική». Και ας μιλάμε για έναν 5ο διαδοχικό τίτλο της Premier League!

Αναλυτικότερα, οι «πολίτες» συγκεντρώνουν ένα 82,2% για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Ακολουθεί με 12,2% η δευτεραθλήτρια της περασμένης περιόδου Άρσεναλ, ενώ τρίτη σε εκτιμήσεις με 5,1% είναι η Λίβερπουλ στην πρώτη σεζόν, μετά την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ.

Και από εκεί και πέρα το… χάος. Απέχουν πολύ οι Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, το ίδιο συμβαίνει με Νιούκαστλ και Άστον Βίλα. Συγκεκριμένα, οι «μπλε» του Έντσο Μαρέσκα και οι «καρακάξες», παίρνουν 0,2% και 0,1% αντίστοιχα, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ και η Άστον Βίλα έχουν κάτω από 0,1% για τον τίτλο!

Σε ό,τι αφορά τώρα τη «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία, οι ομάδες που θεωρούνται ότι έχουν τις λιγότερες πιθανότητες για να συνεχίσουν σε αυτήν είναι οι Σαουθάμπτον, Ίπσουιτς, Λέστερ και Νότιγχαμ.

Δημήτρης Μανάκος