«Μπορούμε να ανέβουμε ξανά!» - Τρομερή Μπέρνλι, «διέλυσε» τη Λούτον στην πρεμιέρα της στην Championship! (vids)

Τρομερή εκκίνηση στην Championship για την Μπέρνλι, επικράτησε με 4-1 της Λούτον εκτός έδρας, με ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ. Μείωσε προσωρινά με γκολ – οφσάιντ η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς, εντυπωσιακό ντεμπούτο για τον Σκοτ Πάρκερ στη μετά – Κομπανί εποχή!



«Μπορούμε να ανέβουμε ξανά!» - Τρομερή Μπέρνλι, «διέλυσε» τη Λούτον στην πρεμιέρα της στην Championship! (vids)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη νέα σεζόν στην Championship η Μπέρνλι, η οποία «διέλυσε» τη Λούτον μακριά από το «Τερφ Μουρ» και ολοκλήρωσε έτσι την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Επικράτησε με 4-1 με χαρακτηριστική ευκολία, ήταν κυρίαρχη από την αρχή μέχρι και το τέλος, και σημείωσε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Το πρώτο γκολ των «clarets» στη σεζόν σημείωσε ο Μπράουνχιλ, μόλις στο 6ο λεπτό, για να έρθει ο Οντομπέρ, που παρέμεινε στο ρόστερ, και να διαμορφώσει το 2-0 του πρώτου μέρους στο 37’.

Ήταν δεδομένο πως η Λούτον θα επιχειρούσε να βγάλει αντίδραση στην επανάληψη. Ο Ρομπ Έντουαρντς έμεινε στον πάγκο της, η φιλοσοφία της είναι η ίδια. Μείωσε με τον Τσονγκ στο 55’, σε ένα γκολ που ξεκινά από προφανές οφσάιντ, αλλά δεν καταλογίστηκε. Θυμίζουμε άλλωστε πως στην εν λόγω κατηγορία δεν υπάρχει VAR.

Και πάλι όμως, η Μπέρνλι διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς. Έκανε το 3-1 από στατική φάση και ήρθε ο Βιτίνιο στο 80’, να σημειώσει το ωραιότερο γκολ της βραδιάς. Τεράστιο αποτέλεσμα για την ομάδα του Σκοτ Πάρκερ, στη μετά – Κομπανί εποχή, δήλωσε ξεκάθαρα εξαρχής πως στόχος είναι η άνοδος!

Δημήτρης Μανάκος