Πώς στέρησε ο Τιερί Ανρί ένα Ολυμπιακό μετάλλιο σε Γάλλο παίκτη του: «Πάρε τον μαζί σε μία αποστολή!»

Οι προπονητικές επιλογές του Τιερί Ανρί οδήγησαν τη Γαλλία μέχρι τη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αλλά έκαναν έναν παίκτη του να μην ξεχάσει ποτέ αυτόν τον τελικό για…. λάθος λόγους!



Πώς στέρησε ο Τιερί Ανρί ένα Ολυμπιακό μετάλλιο σε Γάλλο παίκτη του: «Πάρε τον μαζί σε μία αποστολή!»

Σε έναν τελικό με πολλά γκολ και ανατροπές, η Ισπανία κατάφερε να νικήσει τη Γαλλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στην παράταση (5-3), και να ανέβει στην κορυφή του βάθρου.

Όλοι οι παίκτες των διοργανωτών πήραν ένα μετάλλιο, το οποίο και είχαν να δείξουν την στιγμή της απονομής. Υπήρχε όμως και ένας ανάμεσά τους, που δεν παρέλαβε κάτι.

Ο Τεό ντε Περσέν, βρισκόταν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο τουρνουά, αλλά δεν του απονεμήθηκε ο τίτλος του φιναλίστ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο λόγος που συνέβη αυτό;

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, για να πάρει ένας παίκτης μετάλλιο θα πρέπει να έχει συμμετοχή έστω και ενός λεπτού σε αναμέτρηση ή να έχει βρεθεί στην αποστολή της ομάδας.

Ο τερματοφύλακας της Οσέρ μπορεί εύκολα να κατηγορήσει τον προπονητή του, Τιερί Ανρί, για αυτή του την ατυχία. Ο θρύλος της Άρσεναλ είχε σε αναμονή τέσσερις παίκτες, σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικαταστήσουν κάποιον από αυτούς που ήδη είχε επιλέξει να είναι στην αποστολή. Οι τρεις από αυτούς πήραν συμμετοχή στο ματς με τη Νέα Ζηλανδία, αφού οι Γάλλοι είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη φάση των ομίλων.

Δυστυχώς για τον Περσέν, ήταν ο μοναδικός που δεν μπήκε στην αποστολή, με αποτέλεσμα να μην πάρει σπίτι του το ασημένιο μετάλλιο, ούτε φυσικά και την τόσο σπουδαία διάκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι άλλοι τρεις συμπαίκτες του που ήταν πιο τυχεροί από αυτόν ήταν ο Κρισλέν Ματσιμά της Μονακό, ο Άντι Ντιούφ της Λανς και ο Τζοχάν Λεπενάν της Λυών, κάνοντας αυτομάτως τον Περσέν τον μοναδικό παίκτη χωρίς μετάλλιο.

Όλγα Μανιώτη