Η τοποθέτηση του CEO της Premier League για την υπόθεση της Σίτι: «Να τελειώσει άμεσα για το καλό του πρωταθλήματος!»

«H υπόθεση με τη Σίτι πρέπει να ολοκληρωθεί για το καλό του πρωταθλήματος!». δήλωσε ο CEO της Premier League στο BBC!



Η τοποθέτηση του CEO της Premier League για την υπόθεση της Σίτι: «Να τελειώσει άμεσα για το καλό του πρωταθλήματος!»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, σε συνέντευξη στο BBC είπε πως  είναι «αυτονόητο» ότι η υπόθεση γύρω από τις 115 κατηγορίες κατά της Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να επιλυθεί για το καλό του ίδιου πρωταθλήματος. «Δεν θέλουμε να υπάρχουν αστερίσκοι δίπλα στα ονόματα των ομάδων στο πρωτάθλημα», τόνισε και διευκρίνισε πως η ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή πρόκειται να εξετάσει την υπόθεση κατά της Σίτι - η οποία αρνείται όλες τις κατηγορίες - για φερόμενη παραβίαση των οικονομικών κανόνων της Premier League, με ορισμένες να χρονολογούνται από το 2009.

Σε μια συνέντευξη στον Νταν Ρόαν, του BBC ο Μάστερς είπε πως  «είναι καιρός τώρα να επιλυθεί η υπόθεση», και  όταν  ρωτήθηκε αν η υπόθεση ρίχνει… σκιά στο πρωτάθλημα, είπε: «Συνεχίζεται εδώ και αρκετά χρόνια η κουβέντα και νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί και να απαντηθεί οριστικά.» Διευκρίνισε πως δεν  ήταν κάτι απλό ακριβώς γιατί και η δικογραφία είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η Premier League για να υποστηρίξει τις απόψεις της.

Ο Μάστερς είπε ότι «δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει» τη συγκεκριμένη ημερομηνία ακρόασης της Σίτι που κατηγορήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023.

Ωστόσο, το BBC Sport επιβεβαίωσε αυτό που έγραψαν οι Times, δηλαδή πως  η ακρόαση πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, με το αποτέλεσμα να είναι πιθανόν γνωστό στις αρχές του επόμενου έτους το 2025.

«Όταν εκδικαστεί η υπόθεση, θα δημοσιευτεί μια απόφαση και όλες οι ερωτήσεις που θα θέλατε να απαντήσω  ως μέρος αυτής της διαδικασίας θα έχουν επεξηγηθεί!».

Σε μια ξεχωριστή νομική υπόθεση, η Σίτι λαμβάνει επίσης μέτρα κατά της Premier League, σχετικά με τους αυστηρότερους κανόνες του οργανισμού, αναφορικά με τις «δίκαιες» συμφωνίες χορηγίας, αλλά ο Μάστερς είπε ότι δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει καθώςοι διαδικασίες ήταν «εντελώς εμπιστευτικές». Σε αυτό το σημείο, να διευκρινίσουμε πως σε αντίθεση με την κόντρα της με την UEFA, η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει δικαίωμα να κάνει προσφυγή στο CAS σε αυτή τη διαμάχη με την Premier League!