Ρίτσαρντ Μάστερς: «Ως Premier League δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αγώνες στο εξωτερικό»

Τη διαβεβαίωση πως η Premier League δεν πρόκειται να επιτρέψει αγώνες στο εξωτερικό σε επίπεδο πρωταθλήματος σε αντίθεση με την Ισπανία που το επιθυμεί επανέλαβε με δηλώσεις του στο BBC o Εκτελεστικός διευθυντής της αγγλικής Λίγκας, Ρίτσαρντ Μάστερς.   



Ρίτσαρντ Μάστερς: «Ως Premier League δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αγώνες στο εξωτερικό»

Τον Μάιο, η FIFA είχε ανακοινώσει πως συγκροτεί μια ομάδα εργασίας για να αξιολογήσει τον πιθανό αντίκτυπο ανταγωνιστικών αγώνων να διεξάγονται στο εξωτερικό με την ισπανική La Liga να έχει ξεκαθαρίσει πως ελπίζει να διοργανώσει παιχνίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες τη σεζόν 2025-26. Ο Μάστερς είπε πάντως πως η Premier League δεν το σκέφτεται! «Δεν είναι πραγματικά ξεκάθαρο τι συμβαίνει στη FIFA.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια δικαστική υπόθεση στις ΗΠΑ, αλλά τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις αλλαγές περιορισμού στη FIFA, για το αν θα επιτρέπεται ή όχι να παίζονται αγώνες πρωταθλήματος στο εξωτερικό. δεν ξέρω να απαντήσω κάτι συγκεκριμένο» τόνισε. 

Καθώς πλησιάζει η νέα σεζόν, οι ανησυχίες για την διαρκώς μεγαλύτερη επιβάρυνση και κούραση των παικτών βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο. Ο CEO της αγγλικής Λίγκας είπε ότι θα ήθελε να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων σε τυχόν αλλαγές στο διεθνές καλεντάρι. Τον Ιούλιο, τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα - συμπεριλαμβανομένης της Premier League - και η παγκόσμια ένωση παικτών Fifpro ανακοίνωσαν ότι θα κινηθούν με νομικά μέτρα κατά της FIFA για την "κατάχρηση κυριαρχίας" της στο παιχνίδι. 

Ωστόσο, η FIFA από την άλλη κατηγόρησε ορισμένα πρωταθλήματα για «εμπορικό συμφέρον» και «υποκρισία», υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι παίκτες παγκοσμίως δεν παίζουν περισσότερο ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Ο Μάστερς ήταν ξεκάθαρος: 

«Με τη FIFA, δεν υπάρχει διαβούλευση για μεγάλα ζητήματα για το παγκόσμιο καλεντάρι με τα πρωταθλήματα και ξέρω ότι πολλά συνδικάτα παικτών αισθάνονται το ίδιο. Θέλουμε διαβουλεύσεις θέλουμε τα συμφέροντα του συλλογικού ποδοσφαίρου να εκπροσωπούνται ως μέρος αυτού του συστήματος και θέλουμε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για το μέλλον του παιχνιδιού». 

Η FIFA απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι δεν υπήρξε διαβούλευση σχετικά με το καλεντάρι των αγώνων και σε επιστολή που εστάλη στην Premier League στις 10 Μαΐου ρώτησε τη γνώμη για οποιαδήποτε μεταβολή! Όταν ρωτήθηκε παντως ο Ρίτσαρντ Μάστερς πώς θα μπορούσε να παραπονεθεί κάποιος επίσημα από τους συλλόγους για την κούραση των παικτών όταν πραγματοποιούν περιοδείες προετοιμασίας σε όλο τον κόσμο, η απάντηση δεν ξάφνιασε κανένα: 

«Κάθε ομάδα πρέπει να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν. Και είτε είναι εγχώρια είτε στην Ευρώπη είτε σε όλο τον κόσμο. είναι στο χέρι των συλλόγων να αποφασίσουν».