Η σφραγίδα της INEOS στη Γιουνάιτεντ: Το διπλό μεταγραφικό «μπαμ» δείχνει τη νέα κατεύθυνση

Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η εποχή της INEOS και του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ έχει ξεκινήσει με ... μεγάλη φόρα και ήδη μέσα στους θερινούς μήνες έχουν συμβεί πολλά. Πάρα πολλά. Και η ανακοίνωση των Ντε Λιχτ και Μαζράουι με διαφορά μερικών λεπτών, είναι απλά ένα κομμάτι της εξέλιξης...  



Η σφραγίδα της INEOS στη Γιουνάιτεντ: Το διπλό μεταγραφικό «μπαμ» δείχνει τη νέα κατεύθυνση

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν μέσα σ' ένα καλοκαίρι να κάνουν εξαιρετικά «ψώνια» από την Μπάγερν Μονάχου, με το δίδυμο των Ντε Λιχτ και Νουσέρ Μαζράουι να παίρνουν παρέα το δρόμο για το Μάντσεστερ. Κι εκεί θα βρουν και τον Γιόσουα Ζίρκζεϊ, με τον οποίο ήταν παρέα στη Βαυαρία μέχρι το 2022.

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και οι συνεργάτες του έχουν καταφέρει να δείξουν στον κόσμο πως καταβάλλουν προσπάθεια για την όσο το δυνατόν πιο άμεση επαναφορά της Γιουνάιτεντ ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ. Ο τρόπος με τον οποίο ενεργούν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός και αφορά όλα τα «μέτωπα». Τόσο του προπονητή, όσο και των μεταγραφών, αλλά και του γηπέδου της ομάδας!

Ο Τεν Χαγκ υπέγραψε νέο συμβόλαιο για να συνεχίσει τη δουλειά του, κερδίζοντας εμπιστοσύνη. Προστέθηκαν νέα πρόσωπα στο staff, το κυριότερο εκ των οποίων είναι ο Φαν Νίστελροϊ που επέστρεψε στο σύλλογο και με δικές του ενέργειες μετακινήθηκε ο υπερταλαντούχος, Όμπι Μάρτιν, από την Άρσεναλ στα τμήματα υποδομής των «κόκκινων διαβόλων».

Παράλληλα, εκσυγχρονίστηκε ο διάδρομος των αποδυτηρίων του «Ολντ Τράφορντ» προκειμένου να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο δέος και να βάζει στο μυαλό των αντιπάλων της ομάδας την αμφιβολία για το αποτέλεσμα, ενισχύοντας το fear factor της Γιουνάιτεντ.

Αποκτήθηκαν οι Λένι Γιόρο, Ζίρκζεϊ, Ντε Λιχτ και Μαζράουι. Υπό επεξεργασία βρίσκονται ακόμα αρκετές περιπτώσεις παικτών και οι συζητήσεις με κλαμπ και ποδοσφαιριστές συνεχίζονται όλο αυτό το διάστημα για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ.

Παράλληλα, ο Μπρούνο Φερνάντες αποδέχθηκε τη πρόταση για την επέκταση του συμβολαίου του και θα συνεχίσει να είναι ο ηγέτης αυτού του συνόλου!

Μια χαρά τα πηγαίνει η INEOS μέχρι αυτή τη στιγμή. Μέχρι, τουλάχιστον, να μπει η ομάδα στο γήπεδο και να δείξει στον αγωνιστικό χώρο αν μπορεί ν' ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί...

Κώστας Ζάλιαρης