Του χρωστά η Γεωργία, του χρωστά και η Βαλένθια: Αυτά έβλεπε η Λίβερπουλ και ορμά για να πάρει τον Μαμαρντασβίλι (vids)

Η συμπάθεια που κέρδισε η Γεωργία στο Euro 2024, οφείλεται (και) σ’ εκείνον, πέρα από τον Χβαρατσκέλια και τους υπόλοιπους. Η Βαλένθια τερμάτισε στη 10άδα χάρη (και) σ’ εκείνον. Και με όσα κατάφερε ο Μαμαρντασβίλι, η Λίβερπουλ πείστηκε να κάνει τη μεγάλη προσπάθεια. Κι εκείνος ετοιμάζεται για την Πρέμιερ, ελπίζοντας οι «νυχτερίδες» να του το επιτρέψουν…  



Του χρωστά η Γεωργία, του χρωστά και η Βαλένθια: Αυτά έβλεπε η Λίβερπουλ και ορμά για να πάρει τον Μαμαρντασβίλι (vids)

Ο Μαμαρντασβίλι θέλει σαν τρελός να παίξει στη Λίβερπουλ και την κορυφαία Λίγκα του κόσμου. Περιμένει την κατάληξη των διαπραγματεύσεων των εμπλεκόμενων συλλόγων και εύχεται η Βαλένθια να μη σταθεί εμπόδιο στο μεγάλο του όνειρο που μπορεί να πάρει σάρκα και οστά το φετινό καλοκαίρι.

Η εθνική ομάδα της Γεωργίας κέρδισε συμπάθεια και χειροκρότημα στο Euro 2024 με το διεθνή πορτιέρε να είναι εκ των πρωταγωνιστών της και μάλιστα να καταγράφει μέσο όρο 8.0 επεμβάσεων ανά 90λεπτο, κατακτώντας την κορυφαία επίδοση του τουρνουά!

 

 

Παράλληλα απέτρεψε 9,3 τέρματα στη LaLiga της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ενώ και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποσόβησε 3,1 γκολ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Στη διοργάνωση του φετινού καλοκαιριού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παρουσία των Γεωργιανών στα νοκ-άουτ από τη στιγμή που πραγματοποίησε 21 αποκρούσεις στα τρία ματς της φάσης των ομίλων και ήταν κορυφαίος στο ματς με την Τσεχία όπου έκανε 11 επεμβάσεις.

 

 

Στα 23 του έχει φτάσει η ώρα της εξαργύρωσης και της διεκδίκησης του μεγάλου ονείρου. Ακόμα κι αν αυτό το όνειρο περνά πρώτα από ένα… αγροτικό στην Μπόρνμουθ, μέχρι να φτάσει η στιγμή ν’ αντικαταστήσει τον Άλισον στα γκολπόστ των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ.

Στη Βαλένθια ο κόσμος τον αγαπά, εκείνος στο τελευταίο εντός έδρας ματς της περσινής σεζόν φιλούσε το σήμα στη φανέλα δίχως να σκέφτεται τι μπορεί να συμβεί στη μεταγραφική περίοδο, αλλά βλέπει μπροστά του την ευκαιρία για το μεγάλο βήμα και τη συνέχιση της ποδοσφαιρικής του ωριμότητας…

Κώστας Ζάλιαρης