Βρήκε τον αντικαταστάτη του Ράμσντεϊλ η Άρσεναλ: Ισπανός, με τρομερό ποσοστό clean sheets στη La Liga!

Ζοάν Γκαρθία. Εσπανιόλ. Μόλις στα 23 του χρόνια. Ποτέ συμμετοχή στην εθνική Ισπανίας. Με παρελθόν μόνο από… Εσπανιόλ, καθώς δεν έχει αγωνιστεί σε άλλο club στην ποδοσφαιρική του ζωή. Και όμως, υπάρχουν λόγοι που η Άρσεναλ τον βλέπει ως αντί – Ράμσντεϊλ!



Βρήκε τον αντικαταστάτη του Ράμσντεϊλ η Άρσεναλ: Ισπανός, με τρομερό ποσοστό clean sheets στη La Liga!

Η έναρξη της σεζόν πλησιάζει, η Άρσεναλ βρίσκεται όλο ένα και πιο κοντά στο πρώτο της παιχνίδι, απέναντι στη Γουλβς, στην πρεμιέρα της Premier League, αλλά τα μεταγραφικά σενάρια «δίνουν και παίρνουν».

Και ένα από αυτά που κυκλοφορούν σε μεγάλο βαθμό, έχει να κάνει με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Άαρον Ράμσντεϊλ από το Βόρειο Λονδίνο. Είναι ακόμη στο ρόστερ, δεν αγωνίστηκε στα φιλικά του «Emirates Cup», ζητά την αποχώρησή του, αλλά οι «κανονιέρηδες» αισίως απέρριψαν πρόταση του Άγιαξ για να τον παραχωρήσουν.

Παρά ταύτα, είναι… απίθανο να παραμείνει στο ρόστερ τους ο Άγγλος, με συνέπεια να προσπαθούν να «χτίσουν» το έδαφος για τη νέα σεζόν. Και έχουν βρει έναν εκ των τερματοφυλάκων που τους αρέσουν. Ονομάζεται Ζοάν Γκαρθία και αγωνίζεται στην Εσπανιόλ.

Ελάχιστοι θα τον ξέρετε, μιας και μετρά μόλις 29 παιχνίδια με την ανδρική ομάδα στην καριέρα του. Είναι στα 23 του χρόνια, έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην Εσπανιόλ, δεν έχει αγωνιστεί κάπου αλλού!

Δεν έχει επίσης παίξει ποτέ στην πρώτη ομάδα της Ισπανίας. Αλλά στην Άρσεναλ δεν επηρεάζονται από κάτι τέτοιο, καθώς θεωρούν πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Είναι 1.90, έχει εξαιρετικά αντανακλαστικά και μετρά 13 clean sheets με την ομάδα του, σε όλες τις διοργανώσεις.

Έχει δεχθεί μόλις 21 γκολ, δείχνει «ηγετικός» κάτω από τα δοκάρια και λέγεται πως είναι ικανός στο παιχνίδι με την μπάλα χαμηλά. Μένει να δούμε αν αυτή η περίπτωση θα προχωρήσει και αν ο Γκαρθία γίνει ο δεύτερος γκολκίπερ που αποκτά η Άρσεναλ, μετά τον νεαρό, Τόμι Σέτφορντ!

Δημήτρης Μανάκος