«Ας μειώσουμε την έντονη κριτική στους VAR και την τεχνολογία»: Η παράκληση της Πρέμιερ και το σχέδιο του Γουέμπ

Μια προσπάθεια να... αγαπήσουν όλοι λίγο περισσότερο την τεχνολογία και τους VAR, γίνεται στην Πρέμιερ Λιγκ. Η διοργανώτρια αρχή επικοινώνησε με τους 20 συλλόγους και ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη φροντίδα κι όχι τόση κατακραυγή. Σε έξι σκέλη χωρίζεται το νέο πλάνο του Χάουαρντ Γουεμπ για τη βελτίωση της κατάστασης. 



«Ας μειώσουμε την έντονη κριτική στους VAR και την τεχνολογία»: Η παράκληση της Πρέμιερ και το σχέδιο του Γουέμπ

Η νέα Πρέμιερ Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 αρχίζει το βράδυ της Παρασκευής με την επίσκεψη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της Φούλαμ και οι άνθρωποι του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να μη ζημιώνεται το προϊόν με όσα συμβαίνουν με την τεχνολογία και τους VAR. 

Οι προπονητές των κλαμπ άκουσαν πως θα σημειωθούν μεγάλες αλλαγές. Επίσης, τους έγινε σαφές πως θα πρέπει κι εκείνοι με τη σειρά τους να μεριμνήσουν ώστε να μην υπάρχει τόσο έντονη κριτική, αν και είναι απόλυτα δικαιολογημένη έπειτα από τα λάθη και τις σοβαρές αστοχίες που έχουν καταγραφεί στα χρόνια της παρουσίας των VAR στο αγγλικό ποδόσφαιρο. 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διαιτησίας, Χάουαρντ Γουεμπ, έχει έτοιμο ένα πλάνο με 6 μέρη, προκειμένου όλα να κυλήσουν πιο ομαλά με την τεχνολογία από τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Πιο συγκεκριμένα:

1)Θα ενισχυθεί το «Ref's call», με τους VAR να παρεμβαίνουν όταν πράγματι κάτι είναι ξεκάθαρο και εμφανές

2)Θα γίνει προσπάθεια μείωσης του χρόνου λήψης αποφάσεων και σε αυτό θα βοηθήσει και το ημι-αυτόματο οφσάιντ 

3)Ο κόσμος θα βλέπει στις οθόνες των γηπέδων περισσότερα ριπλέι για να καταλαβαίνει την απόφαση που λαμβάνεται 

4)Θα υπάρχει διαφάνεια και ενημέρωση προς τους οπαδούς μέσω του νέου λογαριασμού που δημιουργήθηκε στο X, όπου θα αναλύονται αμέσως οι φάσεις 

5)Θα γίνουν σεμινάρια εκπαίδευσης και ενημέρωση προς τους παίκτες, τους προπονητές, τα media και τον κόσμο για την τεχνολογία και τη διαιτησία

6)Θα υπάρξει μεγαλύτερη μέριμνα για την εκπαίδευση των διαιτητών από VAR Specialists. 

Κώστας Ζάλιαρης