Το Άγιαξ – Παναθηναϊκός ξεπέρασε εύκολα το Λιγκ Καπ του 2022, αλλά το βρετανικό ρεκόρ φτάνει στα... 44 πέναλτι!

Πήγαιναν και ξαναπήγαιναν στην άσπρη βούλα και η διαδικασία δεν είχε τελειωμό. Συνολικά διήρκησε 25 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τον Άγιαξ, ο Χέντερσον θυμήθηκε τον τελικό του Λιγκ Καπ από το 2022 με τη Λίβερπουλ, αλλά το βρετανικό ρεκόρ στα πέναλτι κατεγράφη σε παιχνίδι ανάμεσα σε ερασιτεχνικάδες ομάδες και είχε 44 εκτελέσεις!  



Το Άγιαξ – Παναθηναϊκός ξεπέρασε εύκολα το Λιγκ Καπ του 2022, αλλά το βρετανικό ρεκόρ φτάνει στα... 44 πέναλτι!

Με τον Πάσβιρ να πραγματοποιεί πέντε επεμβάσεις έχοντας τους «πράσινους» απέναντί του στην άσπρη βούλα, ο Αίαντας πανηγύρισε την εξασφάλιση της παρουσίας στη LeaguePhase του Conference League και την πρόκριση στα Playoffs των προκριματικών του Europa League.

Η διαδικασία των πέναλτι, το βράδυ της Πέμπτης έκανε όλη την Ευρώπη ν' ασχοληθεί με ό,τι συνέβαινε στο Άμστερνταμ, τόσο που ο Τζόρνταν Χέντερσον τόνισε ότι ούτε καν στη θητεία του στη Λίβερπουλ δεν είχε ζήσει κάτι ανάλογο.

Βέβαια, θυμήθηκε τον τελικό του Λιγκ Καπ του 2022 στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στην Τσέλσι, αλλά τότε, οι «κόκκινοι» είχαν επικρατήσει 11-10, με τον Κέπα ν' αστοχεί στο τελευταίο πέναλτι για τους «μπλε» και συνολικά τις εκτελέσεις να φτάνουν μέχρι τις 22.

Βέβαια, λίγο πιο παλιά, αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω 10 χρόνια, βρίσκουμε και το Λίβερπουλ – Μίντλεσμπρο που τελείωσε στο 14-13 για το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ, έπειτα από 30 εκτελέσεις και 20 γκολ στη σειρά για τις δύο ομάδες, προκειμένου τότε να προκριθεί εκείνη του Μπρένταν Ρότζερς στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ.

Στο ματς του Άγιαξ με τον Παναθηναϊκό είχαμε 34 πέναλτι και διάρκεια 25 λεπτών στη διαδικασία, ωστόσο, αναζητώντας το βρετανικό ρεκόρ από την άσπρη βούλα, τα στοιχεία είναι τέτοια που προκαλούν... σοκ!

Οι Old Wulfrunians είχαν κοντραριστεί με την Lane Head το 2021 για το JW Hunt cup και εκτέλεσαν συνολικά 44 πέναλτι, με το τελικό σκορ να φτάνει στο 19-18 για την Old Wulfs και τη διαδικασία να έχει διάρκεια 35 λεπτών!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης