«Έτσι θα τους πάρουμε το πρωτάθλημα»: Η τρομερή απόφαση του Αρτέτα, δύο ώρες μετά το τέλος της προηγούμενης Premier League!

Χάνεις το πρωτάθλημα. Έχεις συγκεντρώσει 89 βαθμούς και δεν πανηγυρίζεις. Λογικό. Όχι όμως για τον Μικέλ Αρτέτα. Σκέφτεσαι ήδη την επόμενη ημέρα. Και αυτή τη νοοτροπία ήθελε να περάσει στην Άρσεναλ και τους ποδοσφαιριστές τους, λαμβάνοντας μία εξαιρετικά… ιδιαίτερη απόφαση!



«Έτσι θα τους πάρουμε το πρωτάθλημα»: Η τρομερή απόφαση του Αρτέτα, δύο ώρες μετά το τέλος της προηγούμενης Premier League!

Θέλει να δώσει το πρωτάθλημα στην Άρσεναλ. Θέλει να κάνει τους «κανονιέρηδες» την κορυφαία ομάδα της Αγγλίας, για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια. Θέλει να τους δει να πανηγυρίζουν στο «Έμιρεϊτς» τον τίτλο της Premier League, για «παρθενική» φορά στην ιστορία τους.

Και δεν θα φύγει μέχρι να το πετύχει. Αισίως, ο Μικέλ Αρτέτα έκανε γνωστή, μέσω της συνέντευξης Τύπου της Άρσεναλ με τη Γουλβς, μία απόφαση και μία κίνηση που είχε πάρει, μόλις δύο ώρες αφού οι Λονδρέζοι έχασαν το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τι αποφάσισε λοιπόν; Να βγάλει όλη την ομάδα μαζί για φαγητό στο κέντρο του Λονδίνου. Να τους κάνει να ξεχαστούν, να συναντήσουν κόσμο, να συνομιλήσουν μαζί του, να βγάλουν φωτογραφίες και να υπογράψουν αυτόγραφα.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, ώστε να βρισκόταν κανείς σε αυτό το δείπνο, αποτέλεσε ένα συγκεκριμένο πράγμα: να υπάρχει ένα θέμα συζήτησης στο τραπέζι. Το πώς η Άρσεναλ θα πάρει το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι τη νέα σεζόν! Και όλα ξεκινούν σε μερικές ώρες…

Δημήτρης Μανάκος