Αφού δεν πήρε μεταγραφή για τη Γουέστ Χαμ, έμεινε στην Άστον Βίλα και... τιμώρησε τους Λονδρέζους ο Ντουράν!

Το καλοκαίρι «έπαιξε» τ' όνομά του για τη Γουέστ Χαμ, αλλά παρέμεινε στην Άστον Βίλα. Και αφού «κλείδωσε» το στόχο του, βλέποντας μονάχα το συμφέρον της ομάδας του, ο Ντουράν έστειλε το ιδανικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Πρόσφερε τη νίκη με το τελικό 2-1 στη νυν ομάδα του, κόντρα στα «σφυριά» στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου! 



Αφού δεν πήρε μεταγραφή για τη Γουέστ Χαμ, έμεινε στην Άστον Βίλα και... τιμώρησε τους Λονδρέζους ο Ντουράν!

Όταν καταφέρνεις να πετύχεις γκολ από το 4ο λεπτό σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, τότε ελάχιστα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά. Και η Άστον Βίλα ξεκίνησε κάπως έτσι, αλλά συνέχισε να σκέφτεται με τον πιο αισιόδοξο τρόπο. Ο Αμαντού Ονανά με τρομερή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έγραψε το 1-0 μόλις στο 4’ του ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και οι villans έκαναν απόλυτο κουμάντο στην αναμέτρηση.

Τα «σφυριά» θα μπορούσαν να βρεθούν σε ακόμα πιο δεινή θέση, αν ο Μπέιλι στο 23ο λεπτό κι αφού πρώτα είχε περάσει τον Αρεολά από πλάγια δεξιά, δεν είχε φοβηθεί από τον αμυντικό που έτρεξε μπροστά του, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Η Γουέστ Χαμ ευτύχησε από το πουθενά να βρει γκολ σε καίριο σημείο κι αυτό της έδωσε άλλη ψυχολογία.

Στο 37’ ο Λούκας Πακετά ευστόχησε από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο Σούτσεκ και το 1-1 άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Λοπετέγκι ανέβασε στροφές, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο επήλθε μια ισορροπία, έναντι της κυριαρχίας της Βίλα στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι τη στιγμή της ισοφάρισης. Οι Λονδρέζοι για τα τελευταία 15-20 λεπτά πέρασαν στο ματς και τους Σάμερβιλ, Γουόρντ – Πρόους και Φούκρουγκ, με τον Έμερι να έχει περάσει τον Ντουράν από το 62’ αντί του Γουότκινς, ο οποίος θα μπορούσε να κριθεί και ανέτοιμος…

Αυτός που δικαιώθηκε ήταν ο κόουτς της Βίλα, αφού, ο παίκτης που εμπιστεύθηκε, έβγαλε και τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Τελείωσε άριστα μια φάση που εκτυλίχθηκε από αριστερά στο 79’ για τη νίκη των φιλοξενούμενων με το τελικό 2-1 και τη θετική έναρξη στη νέα σεζόν για το κλαμπ του Μπέρμιγχαμ.

Κώστας Ζάλιαρης