Μιλούν για το Big 6, ας μείνουμε στην Μπράιτον: Ο Χούρτσελερ είναι… μικρός και έχει δικαίωμα στο όνειρο! (vid)

Όλοι θα μιλήσουν για το Big 6, αλλά είδε κανείς την Μπράιτον; Γύρισαν, ο 31άχρονος Φαμπιάν Χούρτσελερ είναι εδώ, θα «παλέψουν» για την Ευρώπη! Και μεγαλύτερη απόδειξη από ένα «άνετο» 3-0 μέσα στο «Γκούντισον Παρκ», στην πρεμιέρα της Premier League, δεν υφίσταται… Θα έχουμε μία μεγάλη σεζόν από τους «γλάρους». Ετοιμαστείτε!



Μιλούν για το Big 6, ας μείνουμε στην Μπράιτον: Ο Χούρτσελερ είναι… μικρός και έχει δικαίωμα στο όνειρο! (vid)

Πρόκειται για μία από τις πιο απρόβλεπτες ομάδες της φετινής Premier League. Και αυτό είναι δεδομένο.

Διότι η Μπράιτον ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο, από μία εντελώς διαφορετική βάση, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Με την μπάλα πιο… χαμηλά, με έναν νέο προπονητή στον πάγκο, που δεν έχει ούτε τη δημοφιλία του Γκρέιαμ Πότερ, ούτε την αυτοπεποίθηση του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Ο Φαμπιάν Χούρτσελερ είναι ο νεότερος προπονητής στην ιστορία της Premier League, την στιγμή που επτά ποδοσφαιριστές των «γλάρων» είναι μεγαλύτεροι από αυτόν ηλικιακά. Στην κορυφή της λίστας φυσικά, ο Τζέιμς Μίλνερ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Λιούις Ντανκ, ο οποίος συνυπάρχει με έβδομο διαφορετικό coach στο «Άμεξ», τα τελευταία 14 χρόνια!

Από εκεί και πέρα, η Μπράιτον κινείται στο μεταγραφικό «παζάρι» όσο έξυπνα συνηθίζει, με τον Ματς Βίφερ να αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, έναντι 30 εκατομμυρίων. Αυτός όμως, είναι η εξαίρεση. Όπως φυσικά και ο Ρούτερ της Λιντς, ο οποίος έρχεται στο «Άμεξ» έναντι 40 εκατομμυρίων, για να αποτελέσει την ακριβότερη κίνηση στην ιστορία της.

Πήρε ξανά νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, κινήθηκε διαφορετικά από τα «συνηθισμένα» της αγοράς, αναζήτησε περιπτώσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα και έχουν τη δυνατότητα να πουληθούν ακριβά στο μέλλον. Ο Μιντέ είναι μία τέτοια, ο Μπαλεμπά και ο Μπάρκο που αγοράστηκαν στην προηγούμενη σεζόν, απλώς επιβεβαιώνουν τη λογική.

Τι γράφαμε για την Μπράιτον, πριν από την έναρξη της σεζόν; «Ποντάρουμε φέτος σε αυτήν. Θα επιστρέψει. Θα είναι πιο ανταγωνιστική από πέρυσι. Και το δίχως άλλο, θα σκοράρει πολύ. Θυμάστε τους εξτρέμ που διαθέτει; Ξεκινάμε από τον Μιτόμα, συνεχίζουμε με τους Ντάμπερι και Μιντέ, και καταλήγουμε στον Σόλι Μαρτς, που γύρισε από τραυματισμό, στον Αντινγκρά, και στον Ζοάο Πέδρο που παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.»

Αυτά λέγαμε. Και 24 ώρες μετά την πρεμιέρα, η Μπράιτον έχει πραγματοποιήσει την εντυπωσιακότερη εμφάνιση όλων! Συνεπώς, ναι, πιστεύουμε πολύ στην Μπράιτον φέτος. Υπολογίστε άλλωστε, πως δεν έχει και την Ευρώπη στην τρέχουσα σεζόν. Και πως ο Τόνι Μπλουμ πιστεύει πολύ στον Χούρτσελερ, που ξεκίνησε εντυπωσιακά ένα μεγάλο ταξίδι, στην πρώτη του σεζόν μακριά από τη Γερμανία!

 

Δημήτρης Μανάκος