«Αν το ματς τελειώνει από το 60', ο Σάκα γίνεται αλλαγή;» Η πρώτη «έκπληξη» του Αρτέτα στη σεζόν για την Άρσεναλ!

Ίδιος τρόπος παιχνιδιού. «Σκληρή» στην άμυνα, έτοιμη πάντα να επιτεθεί. Όλα να ξεκινούν από τα πόδια του Μαρτίν Έντεγκααρντ, πάντα η μπάλα να φτάνει στον Μπουκάγιο Σάκα. Δεν άλλαξαν πολλά στην Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, στην πρεμιέρα της στην Premier League. Εκτός από μία… αλλαγή, που πέρυσι δεν συνήθιζε να λαμβάνει χώρα! Τυχαίο ή ακόμη μία «έξυπνη» κίνηση του Μικέλ Αρτέτα!



«Αν το ματς τελειώνει από το 60', ο Σάκα γίνεται αλλαγή;» Η πρώτη «έκπληξη» του Αρτέτα στη σεζόν για την Άρσεναλ!

Άλλαξε κάτι ο Μικέλ Αρτέτα στην φετινή Άρσεναλ; Προφανώς και ουδείς μπορεί να βγάλει συμπεράσματα μόνο από την πρεμιέρα της Premier League. Διότι οι «κανονιέρηδες» ήταν εξαιρετικοί απέναντι στη Γουλβς, επικράτησαν με 2-0, αλλά στο τέλος της ημέρας, το εν λόγω παιχνίδι αποτελεί μόνο ένα δείγμα, σε ένα «βιβλίο» 38 σελίδων που θα ολοκληρωθεί το επόμενο καλοκαίρι.

Υπάρχει όμως, μία παρατήρηση που ενδεχομένως είναι σημαντική και λίγοι έχουν αντιληφθεί. Αφορά τον Μπουκάγιο Σάκα. Τον κορυφαίο παίκτη της Άρσεναλ, αναλογικά με τη συμμετοχή του σε γκολ, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Το αμφισβητείτε; Αν ναι, υπολογίστε πως έχει συμμετοχή σε 83 γκολ των Λονδρέζων, σε ηλικία κάτω των 23, την στιγμή που ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σε ανάλογη ηλικιακή φάση, μετρούσε σε… έξι λιγότερα. Και από την στιγμή που «ζούμε» στο 2024 και μετράμε διαρκώς αριθμούς, οφείλουμε να το υπολογίσουμε.

Ποια είναι η κίνηση λοιπόν που ο Μικέλ Αρτέτα δεν εφάρμοζε ποτέ πέρυσι, αλλά τώρα έκανε πράξη από την πρεμιέρα; Να βγάλει τον Σάκα από το παιχνίδι με τη Γουλβς και να περάσει τον Λεάντρο Τροσάρ ως αλλαγή. Όσοι έβλεπαν την Άρσεναλ πέρυσι, γνωρίζουν πως αυτό δεν συνέβαινε!

Ο Μπουκάγιο Σάκα, κατά βάση, ολοκλήρωνε το 90άλεπτο, και ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι αποτελούσε τον ποδοσφαιριστή της «πρώτης αλλαγής». Ξεκινούσε το παιχνίδι, συνέβαλλε τα μέγιστα και παραχωρούσε τη θέση του στον Λεάντρο Τροσάρ. Στο ματς με τη Γουλβς όμως, και έπαιξε 90 λεπτά, και μετατοπίστηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Και όλα αυτά, διότι ο Μικέλ Αρτέτα γνωρίζει πόσο πολύ χρειάζεται υγιή τον Μπουκάγιο Σάκα! Και όχι μόνο αυτό. Διότι ο Άγγλος χαφ, δεν έχει κάνει ολόκληρη προετοιμασία, λόγω του EURO 2024 και της εθνικής Αγγλίας. Πρέπει να μπει «συντηρητικά» στη σεζόν, οφείλουν να τον προφυλάξουν στην Άρσεναλ!

Και ο Ισπανός προπονητής το γνωρίζει. Μένει να δούμε πώς θα κυλήσει το ματς της δεύτερης αγωνιστικής με την Άστον Βίλα και αν αυτό, είναι κάτι που θα συνεχίσει να εφαρμόζεται ή αποτέλεσε απλώς μία αλλαγή… πρεμιέρας!

Δημήτρης Μανάκος