Το σπασμένο δόντι και τα γκολ στο «Άνφιλντ»: Πριν 15 χρόνια η Λίβερπουλ υποδέχθηκε τον Σωτήρη Κυργιάκο!

Επρόκειτο για την πρώτη γνωριμία της Λίβερπουλ με ποδοσφαιριστή από τη χώρα μας. Πολλά χρόνια προτού ο Κώστας Τσιμίκας γίνει ο Greek Scouser του «Άνφιλντ», ο Σωτήρης Κυργιάκος ήταν ο Έλληνας... βράχος της άμυνας των «κόκκινων» και ανακοινώθηκε μια τέτοια μέρα, πίσω στο 2009!   



Το σπασμένο δόντι και τα γκολ στο «Άνφιλντ»: Πριν 15 χρόνια η Λίβερπουλ υποδέχθηκε τον Σωτήρη Κυργιάκο!

Ο Ράφα Μπενίτεθ τον υποδέχθηκε στο Μέρσεϊσαϊντ, η Λίβερπουλ έβγαλε από τα ταμεία της 2 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει από την ΑΕΚ και ο άλλοτε θηριώδης στόπερ του Παναθηναϊκού, φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου του λιμανιού σε μια από τις πιο μεγάλες και υπερήφανες στιγμές της καριέρας του. 

Ο Κυργιάκος, που αργότερα αγωνίστηκε και στην Σάντερλαντ, συμπλήρωσε 49 συμμετοχές με τη Λίβερπουλ και ανάμεσα στα υπόλοιπα... highlights του, συμπεριλαμβάνεται η απώλεια ενός δοντιού σε αναμέτρηση με την Μπόλτον, όπως επίσης τα γκολ του απέναντι σε Στόουκ, Μπλάκπουλ και Μπλάκμπερν. 

«Επιβλητικός αμυντικός που δεν φοβόταν να βάλει τα πόδια του στη φωτιά» σχολίαζαν οι οπαδοί των «κόκκινων» για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, ενώ, ο Μπενίτεθ που βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία όταν υπέγραψε ο Soto, είχε αναφέρει: «Έχει τρομερή νοοτροπία και μας έχει προσφέρει δύναμη στο ψηλό παιχνίδι γιατί είναι κάτι που μας έλειπε». 

Τον Ιανουάριο του 2010, στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, είχε αναδειχθεί ο κορυφαίος του μήνα από τους οπαδούς της Λίβερπουλ, ωστόσο, το Φεβρουάριο, είχε δει κόκκινη κάρτα σε ντέρμπι με την Έβερτον. Το 2011 κι ενώ είχε ανανεώσει για έναν χρόνο το συμβόλαιό του, τελικά αποχώρησε μερικούς μήνες αργότερα για να παίξει στη Γερμανία και τη Βόλφσμπουργκ... 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης