Επιστροφή Γκιουντογκάν στη Σίτι; Ένα win win σενάριο και ποιος θα έλεγε αλήθεια «όχι»;

Η Μπαρτσελόνα τον αφήνει δίχως χρήματα, ο Χάνσι Φλικ δεν τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του και ο Ιλκάι Γκιουντογκάν μένει ελεύθερος. Προφανώς και η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι η πρώτη ομάδα που τον πλησιάσει. Και… προφανώς ο Γερμανός θα πει «ναι». Τα πήρε όλα με τα «γαλάζια», σημείωσε ένα αλησμόνητο γκολ απέναντι στην Άστον Βίλα, ξέρει τον Πεπ, τον αγαπά ο κόσμος, του έχει αδυναμία ο Καταλανός προπονητής. Μοιάζει εξαιρετικό deal για τη Μάντσεστερ Σίτι και θεωρώ δεδομένο πως θα αποδειχθεί. Μία win win συνθήκη, σε ένα σενάριο από… παραμύθι, και για τις δύο πλευρές! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Επιστροφή Γκιουντογκάν στη Σίτι; Ένα win win σενάριο και ποιος θα έλεγε αλήθεια  «όχι»;

Είναι μία κίνηση που φημολογείται πως προετοιμάζεται εδώ και καιρό. Πολλάκις, μέσα στο τρέχον καλοκαίρι, έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει πράγματα, αναφορικά με το μέλλον του Ιλκάι Γκιουντογκάν στην Μπαρτσελόνα.

Το μεγάλο συμβόλαιο που είχε, δεν ευνοούσε την παραμονή του στην Ισπανία και έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από το Μάντσεστερ για τη La Liga, η λύση της συνεργασίας του με την Μπαρτσελόνα ήταν μονόδρομος. Με το που έμαθε λοιπόν η Μάντσεστερ Σίτι πως ένας εκ των αγαπημένων ποδοσφαιριστών του Πεπ Γκουαρδιόλα μένει ελεύθερος, δεν θα μπορούσε να μην κινηθεί.

Με ρωτάτε αρκετοί, για ποιον λόγο η Μπαρτσελόνα να αφήσει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή να φύγει, δίχως να έχει οικονομικό όφελος. Διότι η λογική της είναι η εξής… «Δεν μπορούν να τον πλαισιώσουν με κάποιον σπουδαίο παίκτη φέτος, θέλουν να στηρίξουν τις ακαδημίες, δεν αισθάνονται πως χάνουν κάτι τόσο σπουδαίο. Και παράλληλα, ο Χάνσι Φλικ έχει στο μυαλό του να βγάλει τη σεζόν με νεότερους ηλιακά ποδοσφαιριστές και να δοκιμάσει 12-13 Ισπανούς.

Ο Γερμανός λοιπόν, γράφουν πως μίλησε με τον πρώην προπονητή του και ο Πεπ είπε απευθείας «ναι». Πρόκειται άλλωστε για μία εξαιρετική επιλογή. Μία κίνηση ουσίας και συναισθηματικής αξίας. Ένας παίκτης που κατέκτησε τα πάντα με τα «γαλάζια», που ξέρει την Premier League και τον γνωρίζουν στον απόλυτο βαθμό στη Σίτι.

Θα δώσει λύσεις, θα απελευθερώσει ξανά τον Μπερνάρντο Σίλβα, θα μειώσει πιθανώς και τα προβλήματα που θα δημιουργεί η απουσία του Ρόδρι, όταν αυτή προκύπτει, είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω καρτών.

Γενικώς, ο Γκιουντογκάν μοιάζει να επιστρέφει στην ομάδα του, σαν να μην πέρασε μία ημέρα. Έφυγε ως πρωταθλητής, γυρνά και την βρίσκει… πρωταθλήτρια, με τη «δίψα» για ένα ακόμη Champions League, ακόμη να υφίσταται.

Θυμίζω πως ο τέως αρχηγός της εθνικής Γερμανίας έχει καταγράψει 304 παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι. Έχει σκοράρει 60 φορές, έχει δώσει 38 ασίστ. Και φυσικά, το σημαντικότερο γκολ του έγκειται στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Άστον Βίλα, πριν από τρία χρόνια. Ένα «μυθικό» παιχνίδι, στο οποίο η Σίτι έπρεπε να κερδίσει, για να μην πάει το πρωτάθλημα στη Λίβερπουλ. Γύρισε το ματς με τη Βίλα του Τζέραρντ και ο Γερμανός ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, μέσα σε αποθέωση στο «Έτιχαντ».

Πιο win win συνθήκη λοιπόν δεν γίνεται. Δεν θα μπορούσε να βρει η Σίτι. Είναι η ιδανική περίπτωση. Είναι ο παίκτης που έφυγε, δεν αναπληρώθηκε στον απόλυτο βαθμό με τον Κόβασιτς, και παρότι πήρε το πρωτάθλημα, εξακολουθούσε να τον σκέφτεται. Και είναι ξανά στην Premier League, σε ένα ιδανικό σενάριο τόσο για τον ίδιο, όσο και το club!