Πιο ηγέτης από ποτέ: «Κερδίζει» πάλι συμπαίκτες και οπαδούς με τις κινήσεις και τις κουβέντες του ο Έντσο

Φόρεσε το περιβραχιόνιο μόλις πέρασε με αλλαγή στο ματς. Έκανε την ασίστ στο δεύτερο γκολ για την Τσέλσι κόντρα στη Σερβέτ. Ήξερε τι να πει και τι μηνύματα ήθελε να περάσει στους Γιόργκενσεν και Γκίου. Ο Έντσο Φερνάντες μετά το μείζον ζήτημα που προέκυψε το καλοκαίρι με τη συμπεριφορά του, δείχνει πλέον... πιο ηγέτης από ποτέ. 



Πιο ηγέτης από ποτέ: «Κερδίζει» πάλι συμπαίκτες και οπαδούς με τις κινήσεις και τις κουβέντες του ο Έντσο

Ο Αργεντινός χαφ αγωνίστηκε κάτι περισσότερο από μισή ώρα το βράδυ της Πέμπτης στην πρώτη αναμέτρηση των Playoffs των προκριματικών του Conference League απέναντι στη Σερβέτ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». 

Κατάφερε να βγάλει την ασίστ για το φοβερό γκολ του Μαντουέκε στο 76ο λεπτό και όσο μπορούσε κι εκείνος, φρόντιζε ν' αποφευχθούν οι κίνδυνοι από τους φιλοξενούμενους, εξαιρουμένων των τελευταίων, δύσκολων στιγμών στο ματς για τους «μπλε». 

Ο Έντσο Φερνάντες ήξερε σε ποιους δυο συμπαίκτες του ήθελε και έπρεπε ν' ανυψώσει το ηθικό κι εκείνοι ήταν οι Γιόργκενσεν και Γκίου. Ο Δανός πορτιέρε πραγματοποίησε 6 επεμβάσεις στο παιχνίδι και ο Έντσο είχε μερικά λόγια να του πει για κάποιες φάσεις που θα τον ήθελε να δρα πιο άμεσα και να έχει «διαβάσει» περισσότερο τις φάσεις. 

Όσο για τον Ισπανό επιθετικό, αυτός ήθελε... περισσότερη δουλειά μετά τη χαμένη ευκαιρία σε κενή εστία στο 51ο λεπτό. «Του είπα ότι του αρέσουν τα δύσκολα γκολ και δεν έγινε κάτι με αυτό που έχασε. Είναι ο νεαρότερος στην ομάδα και θα έρθουν και τα γκολ για εκείνον». 

Έχοντας αναλάβει το ρόλο του αρχηγού, ο Έντσο αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλο είναι το βάρος, ειδικά μετά την ανοησία του μέσα στο καλοκαίρι με το σύνθημα που περιλαμβάνει ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τους Γάλλους με αφρικανικές ρίζες. Η ευφορία από την κατάκτηση του Copa America με την Αργεντινή τον έκανε να υποπέσει σε μεγάλο σφάλμα, για το οποίο απολογήθηκε και έπειτα από το οποίο προσπαθεί τόσο ως άνθρωπος, αλλά και μέσα στο γήπεδο, να «κερδίσει» ξανά τους συμπαίκτες του.

Και τώρα βγαίνει η ηγετική προσωπικότητά του... 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης