Μία φάση στο… εκατομμύριο και μία Μπράιτον που έκανε τα πάντα και κέρδισε στο 95' τη Γιουνάιτεντ! (vids)

Από ένα «βροχερό» μεσημέρι στο «Άμεξ» και ένα κακό πρώτο ημίχρονο στο Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα δεύτερο που είχε τα πάντα. Αυτή είναι άλλωστε η Premier League, και ας είμαστε μόνο στην 2η αγωνιστική. Γκολ, ένα απίθανο οφσάιντ, VAR, δοκάρι νίκη των «γλάρων» στο 95’ με τον Ζοάο Πέδρο! Ματς – έπος, δύσκολα θα ξεχαστεί!  



Μία φάση στο… εκατομμύριο και μία Μπράιτον που έκανε τα πάντα και κέρδισε στο 95' τη Γιουνάιτεντ! (vids)

Είναι πάντα δύσκολο ένα ματς στο «Άμεξ». Γενικώς, ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις απέναντι στην Μπράιτον. Μία ομάδα που επιτίθεται γρήγορα, έχει καλούς ποδοσφαιριστές, της αρέσει να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα.

Αυτά τα είχε και πέρυσι. Φέτος όμως, με τον Φαμπιάν Χούρτσελερ στον πάγκο, δείχνει να μην τραβά ένα παιχνίδι από τα «μαλλιά». Θέλει να έχει η ίδια την κατοχή της μπάλας, δεν εκβιάζει επιθέσεις, έχει περιορίσει τα αμυντικά λάθη. Το έδειξε κόντρα στην Έβερτον, με το εντυπωσιακό 3-0 στην πρεμιέρα, το απέδειξε και στο πρώτο, εντός έδρας παιχνίδι της στη σεζόν.

Υποδέχθηκε τη Γιουνάιτεντ και αρχικά, πραγματοποίησε το τέλειο ημίχρονο. Δεν δέχθηκε φάσεις, παρά μόνο μία με τον Ντιαλό στο 11ο λεπτό, έπειτα από δημιουργία του Νταλότ.

Και εν συνεχεία, αφού έμεινε το 0-0, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και επιβραβεύτηκε για τη λογική της. Προηγήθηκε στην πρώτη της στιγμή στο ματς με τον Γουέλμπεκ και το 1-0 του 30ου λεπτού, έπειτα από ασίστ του Μιτόμα, σηματοδότησε το 100ο γκολ του Άγγλου στην Premier League.

Δεν αντέδρασε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Τεν Χαγκ. Είχε ένα ακυρωθέν γκολ με τον Ράσφορντ, έδειχνε «μπλοκαρισμένη», δεν απειλούσε, δυσκολευόταν και στο να αμυνθεί σωστά, καθώς η Μπράιτον απομόνωνε σωστά τον Μιντέ με τον Νταλότ, παρότι ο επιθετικός της δεν λάμβανε σωστές επιλογές.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι «κόκκινοι διάβολοι» γνώριζαν πως πρέπει να απαντήσουν. Ο Τεν Χαγκ έβγαλε τον Μάουντ και έβαλε στο ματς τον Ζίρκζεϊ, με την Μπράιτον πάντως να την ξαφνιάζει, καθώς επιτέθηκε με σουτ του Μίλνερ, 20 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα.

Ο ρυθμός πάντως, εξακολουθούσε να είναι υπέρ των «γλάρων», με την Μπράιτον να φτάνει μία «ανάσα» από το 2-0 με τον Τζέιμς Μίλνερ, στο 51ο λεπτό. Έσωσε πάνω στη γραμμή ο Νταλότ, αλλά οι παθογένειες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξακολουθούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Και στο 59ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν ξανά τυχεροί, καθώς η κεφαλιά του Γουέλμπεκ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Δεν «τιμώρησε» η Μπράιτον τη Γιουνάιτεντ για τα λάθη της και το ποδόσφαιρο έχει την τάση να… επιστρέφει συμπεριφορές. Κάπως έτσι, έγινε και το 1-1 στο 61ο λεπτό. Σε μία οριακή φάση, ο Ντιαλό καλυπτόταν, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και η μπάλα βρήκε στον Φαν Χέκε.

Ισοφάρισαν έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» και είχαν μισή ώρα μπροστά τους για να πάρουν το «τρίποντο».

Εννέα λεπτά μετά, έλαβε χώρα μία φοβερά περίεργη φάση. Από το δεύτερο δοκάρι ο Γκαρνάτσο απλά πλασάρει στην κενή εστία και λόγω του ότι είχε πέσει και ο Ζίρκζεϊ μήπως προλάβαινε το γύρισμα με προβολή, βρήκε την μπάλα με το γόνατο και ήταν οφσάιντ!

Εν τέλει, το 1-1 έδειχνε να μένει μέχρι τέλους, αλλά η Μπράιτον δεν συμβιβάστηκε! Τρομερή νίκη στο 95ο λεπτό, σκόρερ ο Ζοάο Πέδρο και τεράστιο τρίποντο για τους γηπεδούχους, που κάνουν το ιδανικό ξεκίνημα στην Premier League!

Δημήτρης Μανάκος