Ο Ράγια την κράτησε, οι Τροσάρ και Πάρτεϊ πήραν το μήνυμα και η Άρσεναλ θριάμβευσε στο «Βίλα Παρκ»! (vids)

Η πρώτη επαφή του Τροσάρ μόλις είχε περάσει στο ματς κι ένα έξυπνο σουτ του Πάρτεϊ λίγο μετά από την - ίσως - κορυφαία επέμβαση τερματοφύλακα στη φετινή χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ από τον Ράγια, επέτρεψαν στην Άρσεναλ να πάρει όλους τους βαθμούς από το Μπέρμιγχαμ, επικρατώντας 2-0 της Άστον Βίλα! 



Ο Ράγια την κράτησε, οι Τροσάρ και Πάρτεϊ πήραν το μήνυμα και η Άρσεναλ θριάμβευσε στο «Βίλα Παρκ»! (vids)

Οι «villans» δεν επέτρεψαν στην Άρσεναλ να κάνει … τα δικά της και να πάρει ρόλο αφεντικού στα πρώτα στάδια της αναμέτρησης. Και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκαν αμφότερες οι ομάδες, έδειχνε πως ήθελαν ν’ αποφύγουν λάθη, να κινούνται με προσοχή και αυτό είχε αποτέλεσμα να «αλληλοεξουδετερώνονται» εύκολα στις προσπάθειές τους.

Στο 25ο λεπτό το «Βίλα Παρκ» δεν μπορούσε να πιστέψει την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Γουότκινς που ολομόναχος με την μπάλα στρωμένη στο πόδι του και την ευκαιρία να σκοράρει, πλάσαρε πολύ άσχημα και ο Ράγια είδε με ανακούφιση την απειλή του Άγγλου να φεύγει δίπλα από την εστία του. Η Άρσεναλ είχε πρόβλημα στην επίθεση με τις κινήσεις του Χάβερτς, ο οποίος αντιμετωπιζόταν εύκολα από την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 54ο λεπτό η Βίλα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, όταν η προσπάθεια του Ονανά σταμάτησε στο δοκάρι έπειτα από κόντρα και η κεφαλιά του Γουότκινς στο «ριμπάουντ» απομακρύνθηκε εντυπωσιακά από τον Ράγια που έκανε μια από τις καλύτερες επεμβάσεις της χρονιάς! Και ο Λεάντρο Τροσάρ δικαίωσε τον τερματοφύλακά του, αφού, με την πρώτη του επαφή έχοντας μπει στο ματς στο 65ο λεπτό, σκόραρε!

Από γύρισμα του Σάκα από δεξιά, ο Βέλγος στο 67’ έκανε το 1-0 για τους «κανονιέρηδες». Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και το χαμηλό σουτ του Πάρτεϊ, με τον Μαρτίνες να μην καταφέρνει να σταματήσει την πορεία της μπάλας και η αποφασιστικότητα που έβγαλε η Άρσεναλ την οδήγησε και στη νίκη για το 2/2 στο φετινό πρωτάθλημα.

Κώστας Ζάλιαρης