«Κόουτς, ασ' το πάνω μου»: Ο Μαντουέκε με χατ-τρικ σε 14’ έκανε την Τσέλσι... όμορφη και «καθάρισε» τη Γουλβς!

Μπήκε με αλλαγή την Πέμπτη και σκόραρε. Εξασφάλισε φανέλα βασικού την Κυριακή και… έκανε χαμό! Ο Νόνι Μαντουέκε με χατ-τρικ σε διάστημα 14 λεπτών, με τον Πάλμερ να του ετοιμάζει όλα τα γκολ, έλαμψε στο τελικό 6-2 της Τσέλσι επί της Γουλβς. Γκολ στο… δεύτερο ντεμπούτο με τα μπλε για τον Φέλιξ. Τρομερά ανταγωνιστικοί οι «λύκοι» στο πρώτο μέρος, κατέρρευσαν στο δεύτερο. Η Νιούκαστλ «ξύπνησε» στο τελευταίο ημίωρο και έσωσε το βαθμό (1-1) απέναντι στην Μπόρνμουθ.  



«Κόουτς, ασ' το πάνω μου»: Ο Μαντουέκε με χατ-τρικ σε 14’ έκανε την Τσέλσι... όμορφη και «καθάρισε» τη Γουλβς!

Γουλβς – Τσέλσι 2-6

Επίθεση με φοβερές δυνατότητες, άμυνα με αδυναμίες που κάνουν «μπαμ». Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την Τσέλσι και αυτά τα στοιχεία έκαναν εντυπωσιακή την αναμέτρηση με τη Γουλβς. Ό,τι έφτιαχναν μπροστά οι «μπλε», το διέλυαν με τη συμπεριφορά τους στα μετόπισθεν. Ο Τζάκσον στα 98 δευτερόλεπτα με κεφαλιά έβαλε μπροστά την ομάδα του Μαρέσκα, η οποία όμως πέρασε δύσκολα από τους «λύκους» που απειλούσαν συνεχώς.

Το 1-1 ήρθε στο 27ο λεπτό από φοβερή ενέργεια του Αΐτ – Νουρί και τελείωμα από τον Κούνια που πλάσαρε σωστά τον Σάντσεθ και σκόραρε για 4η φορά σε 4 αναμετρήσεις απέναντι στην Τσέλσι. Υπήρχαν διαστήματα που ο ρυθμός ανέβαινε πολλά επίπεδα και σε ένα τέτοιο στο 45’, ο Σάντσεθ έκανε το ελεύθερο, ο Τζάκσον τη μια επαφή, ο Πάλμερ τη λόμπα και έγινε το 2-1. Αλλά επειδή οι «μπλε» συνέχισαν να μην προσέχουν στην άμυνα, στο 45’+5’ από στατική φάση και μια πρώτη κεφαλιά του Τότι, ο Στραντ Λάρσεν με προβολή έγραψε το 2-2.

Ο Μαρέσκα έβγαλε τον Μούντρικ στην ανάπαυλα, αφού προφανώς δεν είδε όσα θα ήθελε και πέρασε στο παιχνίδι τον Νέτο που έπαιξε κόντρα στην πρώην ομάδα του. Αυτός που σκόραρε, ωστόσο, ήταν από την απέναντι πτέρυγα κι ο Μαντουέκε στο 49’ με τελείωμα από δεξιά έκανε το 3-2, βρίσκοντας ξανά δίχτυα μετά το βράδυ της Πέμπτης! Και ήταν απλά η αρχή… Έφτασε στο χατ-τρικ μέσα σε 14’, σκοράροντας σχεδόν από το ίδιο σημείο με παρόμοιο τρόπο στο 58’ και το 63’ για να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Φυσικά και για τα τρία τέρματα, του «σέρβιρε» ο Πάλμερ που έκανε χατ-τρικ σε ασίστ μετά το δικό του φοβερό γκολ. Ο Φέλιξ έκανε… νέο ντεμπούτο στο 68’ και σκόραρε στο 80’ από ασίστ του Πέδρο Νέτο για το τελικό 6-2. Ο Ποντένσε πήρε ξανά χρόνο συμμετοχής στη Γουλβς από το 59’.

Μπόρνμουθ – Νιούκαστλ 1-1

Οι «καρακάξες» ζορίζονταν με το πρέσινγκ που εφάρμοσε η Μπόρνμουθ και στο 37ο λεπτό ο Ταβερνίερ έπειτα από λάθος του Ζοέλιντον και μπαλιά του Σεμένιο έβαλε μπροστά το σύνολο του Ιραόλα. Η Νιούκαστλ είχε μείνει δίχως τελική από το 12ο λεπτό οι «cherries» διαχειρίζονταν εξαιρετικά το παιχνίδι. Οι παίκτες του Έντι Χάου παρέμεναν σε παθητικό ρόλο από τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε το ματς η Μπόρνμουθ, η οποία είχε καταφέρει να «δέσει» την αντίπαλό της.

Οι φιλοξενούμενοι στο «Vitality Stadium» άρχισαν να βγάζουν ενέργεια στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης και δικαιώθηκαν όταν στο 76ο λεπτό ο Χάρβεϊ Μπαρνς από αριστερά γέμισε στην περιοχή και ο Άντονι Γκόρντον από το δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1. Και μπορεί με αυτό το γκολ ν’ άλλαξε το μομέντουμ, αλλά δεν υπήρξε κάτι περισσότερο. Η Μπόρνμουθ πίστεψε στο 90’ + 3’ ότι εξασφάλισε όλους τους βαθμούς με το γκολ του Ουαταρά, αλλά χρησιμοποίησε και το χέρι κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε, για να παραμείνει το ισόπαλο σκορ μέχρι το φινάλε. Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, αποβλήθηκε ο Ζοέλιντον για φάουλ που έδειχνε ξεκάθαρο εκνευρισμό...

Κώστας Ζάλιαρης