«Ερχόμαστε στο Ολντ Τράφορντ»: Δύο στα δύο «κυνικά» η Λίβερπουλ και τώρα… Γιουνάιτεντ για τον Σλοτ! (vids)

Έπρεπε να κερδίσει, όφειλε να κάνει το 2Χ2 και να δει τον Άρνε Σλοτ να ξεκινά με τρεις βαθμούς στο «Άνφιλντ», στο πρώτο του παιχνίδι στο εν λόγω γήπεδο. Και η Λίβερπουλ τα κατάφερε περίφημα, επικρατώντας με 2-0 της Μπρέντφορντ, στην 2η αγωνιστική της Premier League. Εξαιρετικός Γκράβενμπερχ, σκόρερ Ντίας και Σαλάχ, διαδοχικά clean sheets για τους «κόκκινους». Και πλέον, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Ολντ Τράφορντ»!



«Ερχόμαστε στο Ολντ Τράφορντ»: Δύο στα δύο «κυνικά» η Λίβερπουλ και τώρα… Γιουνάιτεντ για τον Σλοτ! (vids)

Δεν χρειαζόταν να εντυπωσιάσει. Ήταν απαραίτητο όμως να κερδίσει. Να κάνει το 2Χ2 στην Premier League, να φτάσει τους έξι βαθμούς και να ακολουθήσει τη Σίτι, την Άρσεναλ και την Μπράιτον, που έχουν το απόλυτο.

Σαφώς και δεν θα ήταν απλό για τη Λίβερπουλ, για δύο λόγους. Διότι αρχικά, συζητάμε για το πρώτο ματς του Άρνε Σλοτ στον πάγκο της ομάδας, στο «Άνφιλντ». Συνεπώς, θα υπήρχε άγχος. Και δεύτερον, ας μην ξεχνάμε πως έπαιζε με την Μπρέντφορντ, που με τον Τόνεϊ ή χωρίς, δεν παύει να είναι επικίνδυνη.

Παρακολουθήσαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, μέχρι να φτάσουμε στο τελικό 2-0. Λίγες φάσεις, προσεκτικές οι δύο ομάδες και ένα γκολ του Λουίς Ντίας στο 13’ να κάνει τη διαφορά, σε μία υπέροχη κόντρα επίθεση.

Εν συνεχεία, η Μπρέντφορντ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στο ματς, με στόχο να παίξει ποδόσφαιρο. Σώθηκε από τον Φλέκεν, σε μία κεφαλιά του Ρόμπερτσον στο 47ο λεπτό και απείλησε δις, με σουτ του Εμπουεμό στο 50’ και μία ωραία κεφαλιά του Κόλινς, πέντε λεπτά μετά.

Το 1-1 δεν έγινε τελικά και κάποια στιγμή, η Λίβερπουλ θα κεφαλαιοποιούσε την ποιότητά της. Δεν το έκανε στο 58΄ με την τεράστια φάση του Ζότα, αλλά τα κατάφερε ο Μοχάμεντ Σαλάχ, με υπέροχο πλασέ στο 70ο λεπτό.

Απέμενε μόνο μία σωστή διαχείριση, ώστε να έρθει το «τρίποντο» και αυτό πράγματι συνέβη. Η Λίβερπουλ απείχε μία «ανάσα» από το 3-0, με το δοκάρι του Χάκπο στο 80’, αλλά το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Ο στόχος επετεύχθη και η νίκη ήρθε. Και πλέον, οδεύουμε σε… ολλανδική «μονομαχία», με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαγκ, να υποδέχεται τη Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ, στην 3η αγωνιστική. Όλοι οι δρόμοι λοιπόν, οδηγούν στο «Ολντ Τράφορντ»!

Δημήτρης Μανάκος