«Μετέδιδε ηρεμία και εσωτερική γαλήνη»: Τι ανέφερε για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον ο Αλμέιδα, στη βιογραφία του;

Ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε ένα διάστημα της καριέρας του μαζί με τον Σβεν Γκόραν Έρικσον. Μια περίοδος στη Λάτσιο, που σίγουρα θα αναπολεί πάντα. Και φυσικά, ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ, στη βιογραφία του, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Σουηδό, άλλοτε προπονητή του στην ιταλική ομάδα!



«Μετέδιδε ηρεμία και εσωτερική γαλήνη»: Τι ανέφερε για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον ο Αλμέιδα, στη βιογραφία του;
Η είδηση του θανάτου του Σβεν Γκόραν Έρικσον έχει ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου εδώ και λίγη ώρα και άπαντες, ο καθένας με τον τρόπο του, αποδίδει φόρο τιμής στον Σουηδό προπονητή.

Τι κι αν ήταν αναμενόμενο, μετά την ανακοίνωσή του τον περασμένο Γενάρη, η θλίψη είναι ίδια, ειδικά για τους οικείους ενός ανθρώπου, ο οποίος ταξίδεψε ανά τον κόσμο, αφήνοντας το δικό του στίγμα με την επικοινωνιακή και τακτική του προσέγγιση.

Μεταξύ των ανθρώπων που επηρέασε, είναι ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, που αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Έρικσον στη Λάτσιο, κατακτώντας μάλιστα το Scudetto.

Ο «Πελάδο» επηρεάστηκε τόσο πολύ από τον Σουηδό, που αφιέρωσε ένα σημαντικό τμήμα της βιογραφίας του σ΄εκείνον, αναδεικνύοντας ακριβώς αυτή του την πλευρά.  

Χαρακτηριστικά γράφει:

«Ο Σουηδός μετέδιδε μια τρομακτική ηρεμία και εσωτερική γαλήνη. Είχε στο ρόστερ 24 διεθνείς παίκτες και τους είχε όλους ευχαριστημένους, γιατί παίζαμε σε δύο ή τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Ποτέ δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής του, δούλευε με την μπάλα στις ασκήσεις και σταματούσε για να διορθώσει τα λάθη. Δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο κατοχής με τις πολλές πάσες, το σύστημά του ήταν απλό. Ο τερματοφύλακας την έδινε στον Μιχαΐλοβιτς και ο Σέρβος με μακρινή μπαλιά προσπαθούσε να βρει τον Βιέρι, τον Μπόκσιτς ή τον Σάλας, ανάλογα με τη σεζόν, και εμείς οι μέσοι διεκδικούσαμε τη δεύτερη πάσα ή το ριμπάουντ.

Κάποιες φορές, όταν παίρναμε το ριμπάουντ, κυκλοφορούσαμε λίγο την μπάλα, αλλά δεν του άρεσε καθόλου να χτίζουμε τις επιθέσεις με πάσες από πίσω. Έτσι κατέκτησε το σκουντέτο και μπήκε στην ιστορία του συλλόγου. Είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο.»

 

 

Πηγή: www.bnsports.gr