Ο Τζο Κόουλ το είχε προβλέψει: Τι έλεγε για Λίβερπουλ και Κιέζα, τρία χρόνια πριν;

Απρίλιος του 2021. Ο Τζο Κόουλ καλεσμένος σε εκπομπή. Συζητά για τη Λίβερπουλ. Καλείται να μιλήσει για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Έχει ένα όνομα στο μυαλό του. Και το δηλώνει. Τον Φεντερίκο Κιέζα. Αυτόν καλεί τους «κόκκινους» να αγοράσουν. Και τρία χρόνια μετά, μοιάζει να δικαιώνεται!



Ο Τζο Κόουλ το είχε προβλέψει: Τι έλεγε για Λίβερπουλ και Κιέζα, τρία χρόνια πριν;

Είναι μερικά πράγματα, τα οποία δεν εξηγούνται. Όπως και αυτό που έχει συμβεί με τον Τζο Κόουλ και τον Φεντερίκο Κιέζα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο δεύτερος αποτελεί ξεκάθαρο, μεταγραφικό στόχο της Λίβερπουλ. Ο Fabrizio Romano αποκάλυψε τις επαφές ανάμεσα σε αυτή και τη Γιουβέντους, την στιγμή που ο Κιέζα θέλει να μετακομίσει στην Αγγλία και να έχει ως έδρα το «Άνφιλντ».

Συνεχίζονται οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και περιμένουμε. Πώς μπαίνει λοιπόν στη συζήτηση ο Τζο Κόουλ;

Πριν από τρία χρόνια, τον Οκτώβριο του 2021, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ και της Τσέλσι, είχε κάνει μία μεγάλη δήλωση. Είχε επισημάνει πως ο Κιέζα πρέπει να παίξει στη Λίβερπουλ. «Είναι η ιδανική μεταγραφή», είχε πει χαρακτηριστικά.

Άργησε αλλά… δικαιώθηκε. Αυτό θεωρούν προφανώς οι «κόκκινοι» προς το παρόν, και για τον λόγο αυτόν προσπαθούν να τον κάνουν δικό τους. Θα τα καταφέρουν; Ίσως. Αλλά όπως και να έχει, η διορατικότητα του Τζο Κόουλ, είναι δεδομένα αξιοπρόσεκτη!

Δημήτρης Μανάκος