«Υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον. Τι περιμένουμε απ' τον καθένα»: Τα λόγια του Αρτέτα φανερώνουν γιατί η Άρσεναλ έχει αλλάξει επίπεδο

Κοιτάζοντας προσεκτικά το βίντεο της ανακοίνωσης του Μερίνο στην Άρσεναλ και τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν άπαντες και τον καλωσόρισε ο Μικέλ Αρτέτα, αντιλαμβάνεται κανείς από τα λόγια του Ισπανού προπονητή γιατί οι «κανονιέρηδες» είναι πια τόσο ενωμένοι και γιατί αυτό το σύνολο παικτών «χτυπά» το πρωτάθλημα.   



«Υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον. Τι περιμένουμε απ' τον καθένα»: Τα λόγια του Αρτέτα φανερώνουν γιατί η Άρσεναλ έχει αλλάξει επίπεδο

Η Άρσεναλ είναι μια «οικογένεια». Και αυτό βγαίνει ξεκάθαρα στο γήπεδο από τη συμπεριφορά των παικτών και την ενότητα που παρατηρείται. 

Ο Μικέλ Αρτέτα έχει φροντίσει φοβερά γι' αυτό. Και φάνηκε και από το βίντεο της υποδοχής του Μικέλ Μερίνο στο σύλλογο, στην ανακοίνωση της προσθήκης του Ισπανού μέσου στο ρόστερ, το απόγευμα της Τρίτης. 

Ο τρόπος που ο κόουτς των «κανονιέρηδων» θέλησε να καταστήσει σαφές στους υπόλοιπους πως θα πρέπει να φροντίσουν όλοι μαζί για την ενσωμάτωση και την προσαρμογή του νέου τους συμπαίκτη στην καθημερινότητα, φανερώνει και τον τρόπο με τον οποίο άπαντες πειθαρχούν στους «κανονιέρηδες». 

«Εδώ είμαστε όλοι υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον. Να του μάθετε πώς συμπεριφερόμαστε, πώς μιλάμε, τι γλώσσα χρησιμοποιούμε και τι απαιτήσεις έχουμε ο ένας από τον άλλον». 

Και από αυτό καταλαβαίνει κανείς τα πάντα... 

 

 

 
Κώστας Ζάλιαρης