Η Γουίμπλεντον της League Two απέκλεισε την Ίπσουιτς! – «Ματσάρα» στο Κάρντιφ, παράπονα για γκολ με χέρι από την Μπόρνμουθ! (vids)

Δείτε όσα συνέβησαν στην δεύτερη ημέρα του δεύτερου γύρου του Λιγκ Καπ, λίγα λεπτά πριν από την επικείμενη κλήρωση, στην οποία συμμετέχουν και όλες οι ομάδες της Premier League. Εξαιρετική Γουλβς του Ποντένσε, αποκλεισμός για τη Σουόνσι του Άμπεϊ, τρομερά «μαχητική» η Κάρντιφ του «βασικού» Δημήτρη Γούτα. Έμεινε εκτός η Ίπσουιτς από τη Γουίμπλεντον της League Two, προκρίθηκε η Νιούυκαστλ στα πέναλτι, κόντρα στη Νότιγχαμ. Κάνει παράπονα για το γκολ με το οποίο αποκλείστηκε η Μπόρνμουθ, θεωρώντας πως είναι χέρι του Μπόουεν!



Η Γουίμπλεντον της League Two απέκλεισε την Ίπσουιτς! – «Ματσάρα» στο Κάρντιφ, παράπονα για γκολ με χέρι από την Μπόρνμουθ! (vids)

Ολοκληρώθηκε αισίως ο δεύτερος γύρος του Λιγκ Καπ, με τις ομάδες που συνεχίσουν στην επόμενη φάση του θεσμού να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Και η αλήθεια είναι πως είχαμε μία πολύ μεγάλη έκπληξη, αναλογικά με την κατηγορία που βρίσκονται οι ομάδες.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Κορυφαίο ματς της ημέρας, από πλευράς θεάματος, ήταν αναμφίβολα το Κάρντιφ – Σαουθάμπτον. Έπαιξε βασικός ο Δημήτρης Γούτας, μέχρι και το 90ο λεπτό βρισκόμασταν στο 3-3. Ωστόσο, οι Ουαλοί του Ερόλ Μπουλούτ, που είχαν τρομερές αλλαγές στο ρόστερ τους, δεν άντεξαν.

Δέχθηκαν δύο γκολ στις τελευταίες στιγμές του ματς και δεν συνεχίζουν στον θεσμό. Παρά ταύτα, βρέθηκαν τρεις φορές πίσω στο σκορ και απάντησαν σε όλες, με το γκολ του Κόλγουιλ για το 1-1 να είναι το εντυπωσιακότερο με διαφορά.

Από εκεί και πέρα, η Γουλβς και η Γουέστ Χαμ συνεχίζουν στο Λιγκ Καπ. Τρομερός ο Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε και ασίστ στο 2-0 των «λύκων» επί της Μπόρνμουθ, την ώρα που ο Μπόουεν έστειλε τα «σφυριά» με γκολ στο 88ο λεπτό, στην επικείμενη κλήρωση. Παράπονα πάντως από τους φιλοξενούμενους, θεωρούν πως το γκολ επετεύχθη με το χέρι.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Νιούκαστλ προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Σίτι Γκράουντ», μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, ενώ η Ίπσουιτς αποκλείστηκε από τη Γουίμπλεντον της League Two στη «ρώσικη ρουλέτα»! Είναι μόλις η 2η φορά που η ομάδα της 4ης κατηγορίας φτάνει σε αυτό το σημείο του θεσμού. Εντυπωσιακό!

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα του 2ου γύρου του Λιγκ Καπ:

Γουλβς – Μπέρνλι 2-0

Γουέστ Χαμ – Μπόρνμουθ 1-0

Γουίμπλεντον – Ίπσουιτς 2-2 (4-2 πεν.)

Κάρντιφ – Σαουθάμπτον 3-5

Κόλτσεστερ – Μπρέντφορντ 0-1

Σουόνσι – Γουίκομ 0-1

Νότιγχαμ Φόρεστ – Νιούκαστλ  1-1 (3-4)

 

Δημήτρης Μανάκος