Αυτό είναι «μπαμ»: Ο Ολυμπιακός φέρνει παίκτη που έχει σκοράρει σε 17 ομάδες της φετινής Premier League! (vid)

«Βόμβα» του Ολυμπιακού, πλησιάζει στην Ελλάδα και τον Πειραιά ο Βίλφριντ Ζαχά, που άπαντες έχουμε… θαυμάσει στην Κρίσταλ Πάλας. Ο Ζαχά του «90%». Έτσι μπορούμε να τον αποκαλούμε. Διότι είναι «εξωπραγματικό» το ότι έχει βρει δίχτυα απέναντι στις 17 από τις 19 ομάδες της φετινής Premier League, που έχει αντιμετωπίσει!



Αυτό είναι «μπαμ»: Ο Ολυμπιακός φέρνει παίκτη που έχει σκοράρει σε 17 ομάδες της φετινής Premier League! (vid)

Μία τεράστια μεταγραφή φαίνεται πως είναι πολύ κοντά να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος πλησιάζει στην απόκτηση του Βίλφριντ Ζαχά από τη Γαλατασαράι!

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που θαυμάσαμε επί σειρά ετών στην Premier League, με τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας. Τον πρώην αρχηγό των «αετών», ο οποίος μετρά 458 συμμετοχές μαζί τους και 90 γκολ, έχοντας μοιράσει και 62 ασίστ.

Εντυπωσιακοί οι αριθμοί του; Προφανώς. Και προφανώς, η Κρίσταλ Πάλας δεν ήθελε ποτέ να τον παραχωρήσει στην Τουρκία, αλλά ο ποδοσφαιριστής δελεάστηκε από τα χρήματα. Πλησίασε διψήφιο ποσό εκατομμυρίων ανά έτος, αλλά δεν προσαρμόστηκε ποτέ στη γειτονική χώρα. Έπαιξε 43 παιχνίδια, κατέγραψε 10 γκολ και πέντε ασίστ, αλλά όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει.

Ενδιαφέρθηκε για δανεισμό του η Πάλας, επιχείρησε κάτι αντίστοιχο η Σαουθάμπτον, αλλά ο Ζαχά δεν ήθελε να υπάρχει κάτι που να τον «δένει» με τη Γαλατά. Και κάπως έτσι, μπαίνει στο «παιχνίδι» ο Ολυμπιακός, ο οποίος αναμένει τη λύση του συμβολαίου του, ώστε να προβεί σε κανονική μεταγραφή!

Ναι, αν αυτό συμβεί, άπαντες αντιλαμβάνεστε πως ο Ντάνιελ Ποντένσε δύσκολα θα επιστρέψει στον Πειραιά. Όμως, πρέπει να αντιληφθούμε πως αναπληρώνεται με έναν εκπληκτικό ποδοσφαιριστή. Και επειδή όλοι αρέσκεστε να μετράτε αριθμούς, υπολογίστε πως ο Ζαχά έχει σκοράρει κόντρα σε 17 από τις 19 ομάδες που αγωνίζονται στην φετινή Premier League!

Έχει βρει δίχτυα απέναντι σε όλο το Big 6 και συνολικά, έχει σκοράρει με αντίπαλο το 90% των clubs που έχει αντιμετωπίσει και φέτος, βρίσκονται στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μόλις δύο του έμεναν… Η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Ίπσουιτς. Προφανώς και η… Κρίσταλ Πάλας, την οποία δεν αντιμετώπισε ποτέ ως αντίπαλος!

 

Αναλυτικά, οι ομάδες της φετινής Premier League που έχει σκοράρει ο Ζαχά με την Κρίσταλ Πάλας:

Μπράιτον: 8

Λέστερ: 8

Γουέστ Χαμ: 5

Γουλβς: 5

Σαουθάμπτον: 5

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 4

Λίβερπουλ: 3

Τσέλσι: 3

Άστον Βίλα: 3

Νιούκαστλ: 2

Άρσεναλ: 2

Έβερτον: 2

Φούλαμ: 2

Τότεναμ: 1

Μάντσεστερ Σίτι: 1

Μπόρνμουθ: 1

Μπρέντφορντ: 1

Νότιγχαμ Φόρεστ: -

Ίπσουιτς: -

 

Δημήτρης Μανάκος