Ο Σολάνκε και η Τότεναμ έκαναν... δώρο τον Κιέζα στη Λίβερπουλ!

Σχεδόν ολόκληρο το ποσό της μεταγραφής του Φεντερίκο Κιέζα στη Λίβερπουλ, είχε εξασφαλιστεί για τους «κόκκινους» δίχως να κάνουν την παραμικρή ενέργεια! Είχαν φροντίσει γι' αυτό, πέντε χρόνια νωρίτερα. Και τώρα, η Τότεναμ και ο Σολάνκε ήταν σαν να «πρόσφεραν» τον Ιταλό εξτρέμ στους «κόκκινους»! 



Ο Σολάνκε και η Τότεναμ έκαναν... δώρο τον Κιέζα στη Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ το μεσημέρι της Πέμπτης ολοκλήρωσε τη σπουδαία μεταγραφή της απόκτησης του Φεντερίκο Κιέζα από τη Γιουβέντους έναντι 12,5 εκατομμυρίων λιρών (10+2,5 εκατ.).

Ο Ιταλός μετακινήθηκε με τεράστιο ενθουσιασμό στο κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ, ανατρίχιαζε κάθε φορά στη σκέψη ότι θα παίξει στο «Άνφιλντ» και η αλήθεια είναι πως στη νέα του ομάδα δεν χρειάστηκε να κάνουν απολύτως τίποτα το φετινό καλοκαίρι για να βγάλουν το ποσό με το οποίο τον έκαναν δικό τους. 

Φρόντισαν γι' αυτό οι Σολάνκε και Τότεναμ! Τα «σπιρούνια» έκαναν ρεκόρ μεταγραφής όταν αποφάσισαν ν' αγοράσουν τα γκολ του Άγγλου επιθετικού από την Μπόρνμουθ και πρόσφεραν 65 εκατ.λίρες, βάσει και της ρήτρας που υπήρχε για συγκεκριμένες ομάδες. 

Από αυτό το ποσό, οι «κόκκινοι» έλαβαν 9,2 εκατομμύρια από το ποσοστό μεταπώλησης που διατηρούσαν για τον Σολάνκε, από το 2019, όταν και τον είχαν παραχωρήσει τότε στους «cherries». Σχεδόν όλο το ποσό του Κιέζα βγήκε... δίχως να κουνήσει κανείς ούτε το δαχτυλάκι του στη Λίβερπουλ. Καθόλου άσχημα! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης