Θεότρελη ανατροπή της Μπόρνμουθ, έχασε... δικό της ματς μέχρι το 86' η Έβερτον!

Με υπέρ της σκορ 2-0 μέχρι και το 86ο λεπτό, η Έβερτον τα έκανε θάλασσα γι' ακόμα μια αγωνιστική! Η Μπόρνμουθ όχι απλά επέστρεψε, αλλά με τρία τέρματα σε διάστημα 9 λεπτών στο φινάλε (87', 90'+2', 90'+6') έφερε τούμπα τα πάντα, επικράτησε 3-2 και προκάλεσε νέα, τεράστια γκρίνια στο «Γκούντισον Παρκ». Πρώτος βαθμός στην Πρέμιερ έπειτα από το 2002 για την Ίπσουιτς, άντεξε και πήρε το «τρίποντο» στο Λέστερ η Άστον Βίλα.  



Θεότρελη ανατροπή της Μπόρνμουθ, έχασε... δικό της ματς μέχρι το 86' η Έβερτον!

Έβερτον – Μπόρνμουθ 2-3

Ξεκίνησε με την απαραίτητη αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση η Έβερτον, αφού μεσοβδόμαδα κατάφερε να πάρει ευρεία νίκη στο Λιγκ Καπ για ν' αφήσει πίσω τον προβληματισμό και τη γκρίνια από το κάκιστο ξεκίνημα της Πρέμιερ Λιγκ. Βέβαια, η πρώτη τελική στο στόχο ήρθε μετά το πρώτο ημίχρονο, με τον Εντιαγέ να δοκιμάζει τον Κέπα που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κάτω απ' τα δοκάρια της Μπόρνμουθ. Η ομάδα του Σον Ντάις ξύπνησε για τα καλά στο δεύτερο μέρος και μέσα σε ελάχιστα λεπτά πήρε προβάδισμα νίκης.

Στο 50ο λεπτό ο Κάλβερτ – Λιούιν κατέβασε με το στήθος για τον Μάικλ Κιν που έκανε το 1-0, ενώ, ο ΜακΝιλ στο 57' με φοβερή κάθετη στο χώρο, έδωσε τη δυνατότητα στο δημιουργό του πρώτου τέρματος να σκοράρει για το 2-0 των «ζαχαρωτών». Ο κόσμος της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ πίστεψε ότι το Σαββατόβραδό του θα ήταν ευχάριστο, αυτό μάλλον σκέφτηκαν από νωρίς και οι παίκτες του Ντάις και δέχθηκαν ένα «χαστούκι» που θα το θυμούνται για καιρό!

Στο 87ο λεπτό ο Σεμένιο από χαμηλή σέντρα του Ουατάρα μείωσε, στο 90' + 2' ο Λιούις Κούκ με κεφαλιά ισοφάρισε και οι «cherries» του Άντονι Ιραόλα δεν σταάτησαν στον βαθμό. Τους πήραν όλους! Στο 90' + 6' ο Σινιστέρα με δική του κεφαλιά έκανε το 3-2 και το «Γκούντισον Παρκ» σείστηκε από τις εκκωφαντικές αποδοκιμασίες στο σφύριγμα της λήξης!

Λέστερ – Άστον Βίλα 1-2

Ο Όλι Γουότκινς έπειτα από τις τεράστιες χαμένες ευκαιρίες απέναντι στην Άρσεναλ και την αδυναμία του να νικήσει τον Ράγια, ξεκίνησε και στο ματς με τη Λέστερ... από εκεί που σταμάτησε με τους «κανονιέρηδες». Έχασε δυο τετ-α-τετ, το πρώτο εκ των οποίων στο ξεκίνημα του ματς θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα ένα σίγουρο γκολ που δεν επιτεύχθηκε από τον Άγγλο φορ. Η Λέστερ επιχειρούσε να διατηρήσει την ισορροπία στο ματς, αλλά δεν κατάφερε ν' αποφύγει το γκολ στις απειλές που δεχόταν η εστία της.

Από κομπίνα δουλεμένη στις προπονήσεις της Βίλα, γρήγορη μεταβίβαση στο χώρο από δεξιά στην περιοχή και με γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Ονανά έγραψε το 1-0. Η Λέστερ αδυνατούσε να επιτεθεί ορθολογικά και να φανεί ικανή να βρει τρόπους να κάνει τη Βίλα να αισθανθεί ανασφαλής με το εύθραυστο σκορ. Γι' αυτό, στα 131 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο... άνθρωπος για τις δύσκολες καταστάσεις, Τζον Ντουράν, πήρε την κεφαλιά από γέμισμα του Ντιν στο 63' για να γράψει το 2-0. Οι «αλεπούδες», όσο ανορθόδοξα κι αν έκαναν επιθέσεις, βρήκαν τρόπο στο 73' με τον Μπουονανότε από κεφαλιά του Εντιντί έπειτα από σέντρα του Μαβντιντί να προκαλέσουν νέο ενδιαφέρον, μειώνοντας σε 2-1. Παρά την πίεση που άσκησαν οι Πρωταθλητές του 2016 και τις στιγμές ανησυχίας για τους «villans», το σύνολο του Έμερι τελικά κράτησε το προβάδισμα και τη νίκη.

Νότιγχαμ Φόρεστ – Γουλβς 1-1

Η Φόρεστ προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με κεφαλιά του Κρις Γουντ παρά τις όποιες διαμαρτυρίες του Τζόνστον για επιρροή του Ελάνγκα στη φάση, αλλά η Γουλβς απάντησε άμεσα και... εντυπωσιακά! Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το 1-0, ο Μπελγκάρντ με «βολίδα» έπειτα από κακή απομάκρυνση του Σανγκαρέ έγραψε το 1-1.

Το πρώτο ημίωρονο του ματς είχε τρομερό ρυθμό, αλλά στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους άρχισε να πέφτει η ταχύτητα. Η αναμέτρηση παρέμεινε ντέρμπι, με εκατέρωθεν προσπάθειες και απειλητικές καταστάσεις. Άλλωστε, είχε φανεί ο χαρακτήρας του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά, με δυο ομάδες που πραγματικά έδειχναν απόλυτα ισάξιες. Ο Γουντ στα τελευταία λεπτά σκόραρε, αλλά υπήρχε οφσάιντ κι έτσι το ματς δεν ξέφυγε από την ισοπαλία που μάλλον κρίνεται δίκαιη.

Μπρέντφορντ – Σαουθάμπτον 3-1

Υπό το βλέμμα του Άιβαν Τόνεϊ που ναι μεν είναι πια παίκτης της Αλ – Αχλί, αλλά ήθελε ν' αποχαιρετήσει την ομάδα του και τον κόσμο στο γήπεδο, η Μπρέντφορντ είδε τη Σαουθάμπτον να παίζει με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα και κατάλαβε πως αυτό το ματς θα ήθελε τεράστια υπομονή και επιμονή. Αυτό απέφερε καρπούς στο 43', με τον Εμπουεμό να σκοράρει έπειτα από το δοκάρι του Σαντ, με τη Σαουθάμτον να τιμωρείται για την απώλεια της κατοχής στο build-up.

Ακόμα κι αν οι «άγιοι» είχαν διάθεση ν' ανεβάσουν ρυθμό και να παίξουν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων ήταν ν' αποκτήσει μεγαλύτερη άνεση η Μπρέντφορντ.

Κι αυτό έγινε στο 65ο λεπτό και πάλι με τον Εμπουεμό, πάλι από λάθος στο build-up της Σαουθάμπτον από την άμυνα, με το σύνολο του Μάρτιν να μη βάζει μυαλό από το πάθημα του πρώτου μέρους. Στο 69' τελείωσαν όλα για τους φιλοξενούμενους και το Gtech Community Stadium πανηγύρισε ξανά με το 3-0 που ήρθε από μεγάλη αδυναμία της άμυνας και του Ράμσντεϊλ. Το γκολ του Σουγκαουάρα στο 90'+4', το πρώτο τέρμα των «αγίων» μετά την επιστροφή τους στην Πρέμιερ Λιγκ, απλά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και δεν χάλασε σε καμία περίπτωση την άνετη επικράτηση της Μπρέντφορντ.

Ίπσουιτς – Φούλαμ 1-1

Η Ίπσουιτς σχεδόν όπως το έκανε και απέναντι στη Σίτι, άνοιξε το σκορ νωρίς και πήρε προβάδισμα κόντρα στη Φούλαμ για να προκαλέσει ξέσπασμα στο Portman Road! Μάλιστα, το 1-0 έγινε στο 15ο λεπτό από... πρώην ποδοσφαιριστή των «πολιτών», τον Λίαμ Ντέλαπ, που έκανε ατομική ενέργεια, είχε χώρο και ικανότητα να τρέξει στην άμυνα των «cottagers» και να νικήσει τον Λένο! Ο Τραορέ συγκέντρωνε την περισσότερη προσοχή από τους αμυντικούς της Ίπσουιτς με τις κινήσεις του από δεξιά, αλλά η Φούλαμ βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει με ανάπτυξη από την απέναντι πλευρά.

Ο Σμιθ Ρόου έκανε το δυνατό γύρισμα και ο Ισπανός εξτρέμ με μια επαφή έκανε το 1-1. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ανέβαζε συνεχώς στροφές για να φτάσει στην ανατροπή που θα ήταν δίκαια εξέλιξη. Όχι ότι ο Λένο δεν είχε δουλειά. Ίσα – ίσα χρειάστηκε να επέμβει σε στιγμές που ο Ογκμπένε προσπάθησε να τον νικήσει με κεφαλιά, με τον Γερμανό κίπερ ν' αποκρούει και να βλέπει τον Σμόντιτς στην επαναφορά ν' αστοχεί. Ο πορτιέρε της Φούλαμ έπρεπε να βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς για να κρατήσει όρθια την ομάδα του και το κατάφερε, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο ισόπαλο 1-1.

Κώστας Ζάλιαρης