Έχει ακόμα «θέματα» η Τσέλσι, νίκη από το... πουθενά για τη Νιούκαστλ!

Η Τσέλσι με τεράστια δυσκολία στη δημιουργία και δίχως καθαρό μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο, έμεινε στο 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Αδιανόητο φαντάζει για την Τότεναμ το γεγονός πως ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τη Νιούκαστλ στον αγγλικό βορρά, με τις «καρακάξες» να… κλέβουν το ματς!  



Έχει ακόμα «θέματα» η Τσέλσι, νίκη από το... πουθενά για τη Νιούκαστλ!

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας 1-1

Όσο καλοί και λειτουργικοί φάνταζαν οι «μπλε» στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Πάλας, άλλο τόσο «μπλοκαρίστηκαν» στο δεύτερο, από τη στιγμή που δέχθηκαν το πλήγμα της ισοφάρισης από νωρίς με τον Έζε.

Η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα είχε ροή στο παιχνίδι της, είχε ελευθερία κινήσεων και είχε τρεξίματα στο πρώτο μέρος, με ένα εξ αυτών να ολοκληρώνεται με γκολ στο 25ο λεπτό. Ο τρομερά απειλητικός και σε εξαιρετική κατάσταση αυτό το διάστημα, Νόνι Μαντουέκε, άφησε από δεξιά στον Πάλμερ κι αυτός έκανε ακόμα μια ασίστ τη φετινή σεζόν για να γράψει ο Νίκολας Τζάκσον σε κενή εστία το 1-0.

Το σκορ ήταν δίκαιο για το πρώτο μέρος, αλλά το δεύτερο ήταν μια πολύ διαφορετική ιστορία. Η Πάλας του Γκλάσνερ ισοφάρισε στο 53’ με το μαγικό σουτ του Έζε που αν και είχε μπροστά του 4 αμυνόμενους, κατάφερε να βάλει το ιδανικό φάλτσο και να δώσει την καλύτερη κατεύθυνση στην μπάλα για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έκαναν τρομερά σωστή διαχείριση του παιχνιδιού. Δεν επέτρεψαν μεγάλες φάσεις στην Τσέλσι – πέρα από εκείνη που ο Τζάκσον έφυγε στο χώρο στο 90’+3’ για να τον σταματήσει ο Χέντερσον - και ο κόσμος των γηπεδούχων έφυγε από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με απογοήτευση, μερικές μέρες μετά την 6άρα στη Γουλβς και τρία 24ωρα μετά την ήττα από τη Σερβέτ…

Νιούκαστλ – Τότεναμ 2-1

Ο Αλεξάντερ Ίσακ έκανε όλη τη δουλειά στο πρώτο ημίχρονο ώστε η Νιούκαστλ να μπορεί να συμμετέχει στο παιχνίδι και να μην αφήνει την Τότεναμ να κάνει ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σουηδός επιθετικός είχε δοκάρι στο 5ο λεπτό και στο 37’ οι «καρακάξες» προηγήθηκαν με το εκπληκτικό σουτ του Χάρβεϊ Μπαρνς για το 1-0. Η Τότεναμ στο δεύτερο μέρος «σκύλιασε» για να πάρει κάτι από το παιχνίδι, ευτύχησε να ισοφαρίσει με το αυτογκόλ του Μπερν στο 56ο λεπτό, είχε τεράστιες ευκαιρίες για να φτάσει στην ανατροπή, θα μπορούσε να πάρει αυτό το παιχνίδι με πέντε γκολ και τελικά… το έχασε! Στο 78’ ο Ζοέλιντον είδε το χώρο μπροστά στον Μέρφι, του πέταξε εκεί την μπάλα κι αυτός απλά άφησε στον Ίσακ για το τελικό 2-1.

Κώστας Ζάλιαρης