Δεν ήταν ντέρμπι, ήταν «πάρτι»: Η Λίβερπουλ του Σλοτ «διέλυσε» τη Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ»! (vids)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-3. Εύκολα. Άνετα. Σαν να μην ήταν… ντέρμπι. Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς την εξέλιξη της αναμέτρησης, στην 3η αγωνιστική της Premier League, με τους «κόκκινους» να κάνουν «πάρτι» στο «Ολντ Τράφορντ». Και λίγα… έμοιαζαν τα τρία γκολ που πέτυχαν, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Δύο ασίστ, ένα τέρμα, «μαγικό» ματς και το σερί του Άρνε Σλοτ στη Λίβερπουλ συνεχίζεται!



Δεν ήταν ντέρμπι, ήταν «πάρτι»: Η Λίβερπουλ του Σλοτ «διέλυσε» τη Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ»! (vids)

Είναι ντέρμπι. Πάντα. Ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάστασης. Ανεξαρτήτως θέσης, φόρμας και μομέντουμ. Ένα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ, ουδείς μπορεί να το προβλέψει.

Αλλά πάντα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Όπως η φετινή. Όπως τώρα που οι «κόκκινοι» πήγαν στο «Ολντ Τράφορντ» και «διέλυσαν» τους «κόκκινους διαβόλους» επικρατώντας με χαρακτηριστική ευκολία, με 3-0. Και αν και μοιάζει… μεγάλη η έκταση του σκορ, η εικόνα του ματς δεν «μαρτυρά» την εξέλιξή του!

Διότι για 60 αγωνιστικά λεπτά, η Γιουνάιτεντ έμοιαζε να μην υπάρχει στο γήπεδο. Και όχι απλώς δεχόταν φάσεις, αλλά ήταν εξαιρετικά εύκολο να βρει η Λίβερπουλ φάσεις απέναντί της. Και κάπως έτσι, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα πως δεν ήταν ντέρμπι, αλλά… πάρτι.

Το 1-0 έγινε από το 7ο λεπτό, αλλά ακυρώθηκε. Ο Σαλάχ εμπόδισε την εξέλιξη της φάσης και η «λευκή» ισοπαλία διατηρήθηκε, με το γκολ του Άρνολντ να μη μετρά. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός, αλλά η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη.

Και ανταμείφθηκε για την πρόθεσή της να παίξει ποδόσφαιρο, στο 35ο λεπτό. Ο Σαλάχ κατέγραψε ασίστ, ο Ντίας έκανε το 1-0, η Γιουνάιτεντ «χάθηκε» στο γήπεδο και η φάση ξεκίνησε από τον Καζεμίρο.

Έξι λεπτά μετά, συνέβη και πάλι το ίδιο. Ειδοποιός διαφορά το γεγονός πως το γκολ δεν επετεύχθη από το κεφάλι του Ντίας, αλλά από το δεξί του πόδι. Ξανά σφάλμα από τον Καζεμίρο, πάλι ασίστ ο Σαλάχ, ξανά πανηγυρίζει ο Κολομβιανός επιθετικός!

Και από εκεί και πέρα, το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Απείλησε δις η Γιουνάιτεντ με τον Ζίρκζεϊ, αλλά αντέδρασε εξαιρετικά ο Άλισον, για να έρθει ο Σαλάχ στο 56’ και να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ!

Και κάπως έτσι, το 3-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τη Λίβερπουλ να πανηγυρίζει την 3η συνεχόμενη νίκη της στην «εποχή» του Άρνε Σλοτ και να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι. «Μαγικό» απόγευμα για το σύνολο του Σλοτ, μένει στο -6 από τις πρώτες θέσεις η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Δημήτρης Μανάκος