Σαν στο σπίτι του: Κάνοντας… βόλτα στο «Ολντ Τράφορντ», παρέα με τον Σαλάχ!

Αυτή τη φορά είχε δυο ασίστ κι ένα γκολ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η αγαπημένη του αντίπαλος. Ειδικά στο «Ολντ Τράφορντ», ο Μοχάμεντ Σαλάχ όχι απλά δεν αισθάνεται άβολα, αλλά το διασκεδάζει και… ανυπομονεί κάθε φορά να το επισκεφθεί. Και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο γιατί έριξε το γάντι στη διοίκηση για το νέο συμβόλαιο…  



Σαν στο σπίτι του: Κάνοντας… βόλτα στο «Ολντ Τράφορντ», παρέα με τον Σαλάχ!

Ο «Φαραώ» είναι ασταμάτητος. Τρεις αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα, τρία τέρματα, ισάριθμες ασίστ. Γκολ με την Ίπσουιτς εκτός έδρας, γκολ με την Μπρέντφορντ στο «Άνφιλντ» και… η αγαπημένη του συνήθεια, το σκοράρισμα στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έχει βρει δίχτυα 10 φορές σε 9 επισκέψεις στο «Ολντ Τράφορντ» σε όλες τις διοργανώσεις, με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Είναι μόλις ο δεύτερος με 10+ τέρματα σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο αντιπάλου από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ (έναρξη από τη σεζόν ’92-’93), μετά τον Άλαν Σίρερ που είχε 10 τέρματα στο Έλαντ Ρόουντ της Λιντς.

 

 

Από τα 22 πιο πρόσφατα γκολ των «κόκκινων» απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκείνος έχει συμμετοχή στα 16 εξ αυτών, αφού μετρά και 6 ασίστ μαζί με τις δυο που έκανε το βράδυ της Κυριακής.

Το κλαμπ του Μάντσεστερ έχει αναδειχθεί σε… αγαπημένο αντίπαλο του Αιγύπτιου, αφού με τα 15 τέρματα είναι η ομάδα που έχει ταλαιπωρήσει περισσότερο απ’ οποιαδήποτε άλλη και ακολουθεί η Σίτι που έχει «πληγωθεί» 11 φορές από τον Σαλάχ.

 

 

 

Γι’ ακόμα μια σεζόν και με τον τρόπο που έχει ξεκινήσει, ο «Φαραώ» δείχνει πως όλες τις χρονιές που φορά την κόκκινη φανέλα, λατρεύει να διαψεύδει όσους δεν τον πίστευαν και είχαν… τολμήσει να τον χαρακτηρίσουν one season wonder. Εκείνος έχει μετατραπεί σε… every season wonder και αυτή η στιγμή, πραγματικά ήταν η ιδανική για να μιλήσει και για το συμβόλαιό του, «στριμώχνοντας» τη διοίκηση.

«Κανείς δεν μου έχει μιλήσει για τίποτα, οπότε είναι η τελευταία μου σεζόν εδώ με τα δεδομένα που ισχύουν» σχολίασε στο «Ολντ Τράφορντ» λίγο μετά το 3-0 της αρμάδας του Σλοτ και μπορεί να «χάλασε» κάπως την ευφορία των οπαδών της Λίβερπουλ, αλλά το timing που επέλεξε για να μιλήσει για το ζήτημα αυτό, ήταν το καλύτερο.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης