Φταίει ο Καζεμίρο, αλλά μήπως το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» οφείλεται στον Χράβενμπερχ; (pics)

Ο Καζεμίρο κάνει σοβαρό λάθος. Όλοι θα συμφωνήσουμε. Αλλά μήπως, αντί να κατακρίνουμε άπαντες τον Βραζιλιάνο, να «αποθεώσουμε» την ποδοσφαιρική αντίληψη του Ράιαν Χράβενμπερχ;



Φταίει ο Καζεμίρο, αλλά μήπως το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» οφείλεται στον Χράβενμπερχ; (pics)

Πέρυσι, δεν γνωρίζαμε καν τι θέση παίζει. Χανόταν. Ξεκινούσε τις προσπάθειές του από τον άξονα, ήταν 8άρι, χρησιμοποιούνταν και λίγο πιο μπροστά. Έπαιξε και ως εξτρέμ, πατούσε πολλή περιοχή.

Ο Γιούργκεν Κλοπ πρότεινε τη μεταγραφή του, ο στόχος του υλοποιήθηκε, αλλά ο Ράιαν Χράβενμπερχ, δεν βρήκε ποτέ πραγματικά θέση στο ρόστερ. Έναν χρόνο μετά, ο Άρνε Σλοτ τον έχει μετουσιώσει σε έναν ποδοσφαιριστή απαραίτητο για τη Λίβερπουλ!

Ένα σύγχρονο εξάρι, διαφορετικό από το στυλ του Έντο. Έναν ποδοσφαιριστή με τρομερή ποδοσφαιρική αντίληψη, που αρέσκεται να κλέβει μπάλες, χρησιμοποιώντας αρχικά το μυαλό του. Και έπειτα, τα γρήγορα πόδια που διαθέτει, αλλά και τον διασκελισμό, που αποτελεί βασικό στοιχείο στο παιχνίδι του.

Και κάπως έτσι, από δική του ενέργεια, προήλθε το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ», κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διότι ναι μεν έχει κάνει σοβαρό λάθος ο Καζεμίρο, αλλά ο Ολλανδός είναι αυτός που τον έχει… καταλάβει.

«Διαβάζει» τη φάση, κλείνει τον χώρο, προλαβαίνει την πάσα. Δεν διστάζει να πάρει και το ρίσκο, σε περίπτωση που η μεταβίβαση είναι άρτια και περάσει. Εν τέλει, κλέβει την μπάλα, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα της σκέψης του και τα υπόλοιπα (με το γκολ του Ντίας), είναι ιστορία!

Δημήτρης Μανάκος