Το beast mode του Ρούνεϊ στη Γιουνάιτεντ, ήταν κάτι πολύ διαφορετικό και... αδιανόητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο (vids)

Ήταν ποδοσφαιριστής. Σε καμία περίπτωση αθλητής, όπως συμβαίνει εν έτει 2024 με αρκετά μεγάλο ποσοστό παικτών ώστε ν' αντέχουν στο εξαντλητικό πρόγραμμα αγώνων. Ο Γουέιν Ρούνεϊ στα prime του, όταν αποφάσιζε να παίξει με αυταπάρνηση, ήταν μοναδικός. Και ένα βίντεο στα social media μάς θύμισε τον παλιό, τρομερό «Γουάζα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 



Το beast mode του Ρούνεϊ στη Γιουνάιτεντ, ήταν κάτι πολύ διαφορετικό και... αδιανόητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο (vids)

Ο νυν θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» και προπονητής της Πλίμουθ, στα ντουζένια του, ήταν ασταμάτητος. 

Όχι απλά για τους χίλιους τρόπους με τους οποίους μπορούσε να σκοράρει ή τη δύναμη με την οποία μπορούσε να σουτάρει την μπάλα προς τα δίχτυα. 

Η νοοτροπία του ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη του μέσου ποδοσφαιριστή. Ήταν παίκτης με... cojones. Που θα έβαζε τα πόδια του στη φωτιά δίχως να χρειαστεί να το σκεφτεί ούτε δευτερόλεπτο. Το θεωρούσε αυτονόητο. Και για πολλούς φαντάζει αδιανόητο εν έτει 2024 στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τοπ επιπέδου, αυτό που κάποτε έκανε ο «Γουάζα». 

Στα social media κυκλοφόρησε ένα βίντεο από αναμέτρηση, όπου ο Ρούνεί έπρεπε να γίνει αναγκαστική αλλαγή πρόβλημα στον αριστερό αστράγαλο. Ο Σερ Άλεξ είχε κάνει όλες τις αλλαγές του και η Γιουνάιτεντ θα έμενε με παίκτη λιγότερο. Say no more.

 

 

Ο Ρούνεϊ όχι απλά έσφιξε τα δόντια, αλλά ξαναμπήκε και κυνηγούσε κάθε μπάλα, χωλαίνοντας και αντιμετωπίζοντας τον πόνο μέχρι το φινάλε!

Και μαζί με αυτό ξεχωρίζει κι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του «Ρου», από την εποχή που ξύριζε το κεφάλι του. Ο skinhead Rooney ήταν ατρόμητος. Και μοχθηρός προς τους αντιπάλους του. Οι παίκτες της Χαλ το είχαν καταλάβει πολύ καλά...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης