Τεράστια νίκη της Λέστερ κόντρα στην Πρέμιερ, αποφεύγει πιθανή αφαίρεση βαθμών για ατασθαλίες στα οικονομικά της!

Η Λέστερ κατάφερε να σημειώσει τεράστια νίκη απέναντι στην Πρέμιερ Λιγκ με την έφεση που έγινε αποδεκτή για την υπόθεση περί παραβίασης των κανονισμών βιωσιμότητας και κερδοφορίας! Πλέον αποφεύγει οριστικά οποιονδήποτε κίνδυνο επιβολής αφαίρεσης βαθμών, με τη διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας Λίγκας να δηλώνει απογοητευμένη από τις εξελίξεις! 



Τεράστια νίκη της Λέστερ κόντρα στην Πρέμιερ, αποφεύγει πιθανή αφαίρεση βαθμών για ατασθαλίες στα οικονομικά της!

Η Πρέμιερ με τεράστια έκπληξη και απογοήτευση, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, έκανε γνωστό πως το ανεξάρτητο συμβούλιο εφέσεων έκανε δεκτή την κίνηση των «αλεπούδων» ώστε να μην έχει δικαιοδοσία η Επιτροπή να εξετάσει τα στοιχεία της, έπειτα από τη σύσταση της Λίγκας για να ελεγχθεί η ομάδα!  

Πιο συγκεκριμένα, η Λέστερ κατηγορήθηκε από τη διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος για παράβαση των κανονισμών που έχουν σχέση με τις δαπάνες και τα οικονομικά της δεδομένα, κατά τις τρεις τελευταίες σεζόν στην πρώτη κατηγορία (έως το 2023). Αυτό, αναφέρεται στην πιθανή μη τήρηση του ορίου των 105 εκατομμυρίων λιρών που επιτρέπεται για απώλειες. 

Για τον λόγο αυτόν, το κλαμπ παραπέμφθηκε από την Πρέμιερ σε ανεξάρτητη επιτροπή, ώστε να εξεταστεί γι' αυτές τις παραβάσεις στους κανονισμούς κερδοφορίας και βιωσιμότητας, αλλά και για παράλειψη υποβολής ελεγμένων οικονομικών. Η Λέστερ άσκησε έφεση σε όλη αυτή την υπόθεση και πιο συγκεκριμένα στη δικαιοδοσία που απέκτησε αυτή η επιτροπή, με το ανεξάρτητο συμβούλιο εφέσεων να δικαιώνει το σύλλογο που εναντιώθηκε! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης