Η ποιότητα και το μυαλό του Ρόδρι, κόντρα στη λάμψη των γκολ του Βινίσιους

Ένα μεγάλο matchup προκύπτει στη διεκδίκηση της Χρυσής Μπάλας και ο Ρόδρι που φιγουράρει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, καλείται να τα βάλει με τον Βινίσιους που έχει ένα μεγάλο αβαντάζ. Είναι επιθετικός και πάντοτε αυτοί οι παίκτες λόγω των γκολ και της λάμψης που κερδίζουν, αποκτούν υπεροχή έναντι των παικτών στις υπόλοιπες γραμμές.  



Η ποιότητα και το μυαλό του Ρόδρι, κόντρα στη λάμψη των γκολ του Βινίσιους

Κατά γενική ομολογία, ο Ρόδρι είναι εκείνος που θα πρέπει να πάρει τη Χρυσή Μπάλα για τα επιτεύγματά του μέσα στη σεζόν 2023-2024. Άλλωστε, αυτό είναι το χρονικό διάστημα βάσει του οποίου αποφασίζονται πλέον οι υποψήφιοι για το ανώτατο ατομικό βραβείο και προκύπτει ο μεγάλος νικητής.

Πέρυσι το όνομά του δεν βρέθηκε ποτέ ανάμεσα σ’ εκείνων που διεκδίκησαν τη διάκριση, αλλά το κατάφερε φέτος έπειτα από το νέο πρωτάθλημα με τη Σίτι – το 4ο διαδοχικό – και τα 12 τέρματα μαζί με 14 ασίστ με τη γαλάζια φανέλα, προτού κατακτήσει και την κορυφή της Ευρώπης με την Ισπανίας.

Ο Βινίσιους με 26 τέρματα και 11 ασίστ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, κατέκτησε το νταμπλ με πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, έφτιαξε περισσότερες μεγάλες φάσεις για γκολ από τον Ρόδρι, αλλά με λιγότερες μεταβιβάσεις – κλειδιά, λόγω και του διαφορετικού ρόλου του.

Αυτό φαίνεται πως θα είναι το ζευγάρι που θα «κονταροχτυπηθεί» για το Ballon d’ Or του France Football, με την Πρέμιερ Λιγκ να έχει δει τελευταία φορά δικό της ποδοσφαιριστή να κατακτά τον τίτλο, το 2008, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης