Παρέα στην 11άδα, γκολ στο Κύπελλο και υποψηφιότητα για τον κορυφαίο: Μέινου και Γκαρνάτσο τα κάνουν όλα μαζί!

Ο Έρικ Τεν Χαγκ στις 25 του Μάη, λίγο μετά το 2-1 επί της Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ», πήγε να τους αγκαλιάσει και να τους εκφράσει την υπερηφάνεια του. Εκείνοι φροντίζουν κάθε φορά να κάνουν βήματα μπροστά.  Και τα κάνουν παρέα. Όπως παρέα διεκδικούν και το βραβείο Kopa Trophy, σε μια μεγάλη δικαίωση των προσπαθειών τους.  



Παρέα στην 11άδα, γκολ στο Κύπελλο και υποψηφιότητα για τον κορυφαίο: Μέινου και Γκαρνάτσο τα κάνουν όλα μαζί!

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, τόσο για την ποδοσφαιρική τους ποιότητα, όσο και την προσωπικότητα που βγάζουν στο γήπεδο. Ο Μέινου με την ψυχραιμία και την ωριμότητά του και ο Γκαρνάτσο με τον ενθουσιασμό και την παντελή άγνοια κινδύνου που του δίνει φτερά.

Από την περασμένη σεζόν έφτασαν σε σημείο να βάζουν τα ονόματά τους στα βασικά πλάνα του Έρικ Τεν Χαγκ. Αμφότεροι πήγαν στην πρώτη τους μεγάλη διοργάνωση με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους, με τον Μέινου να φτάνει στον τελικό του Euro 2024 με την Αγγλία και τον Γκαρνάτσο να κατακτά το Copa America πλάι στον Λιονέλ Μέσι, στην Αργεντινή.

Έχουν συμμετοχή σε σύνολο 21 τερμάτων. Και φυσικά ήταν οι δυο σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στα τέλη του περασμένου Μαΐου, για να επιτρέψουν στον Ολλανδό προπονητή τους να πάρει τίτλο και στη δεύτερη χρονιά του στο κλαμπ.

Τώρα, ανακοινώθηκε πως θα διεκδικήσουν μαζί και το Kopa Trophy, στις 28 του Οκτώβρη στην εκδήλωση για τη Χρυσή Μπάλα του 2024. Ωραίο να καταφέρνεις πράγματα στο ποδόσφαιρο, ακόμα πιο ωραίο να τα καταφέρνεις με παρέα. Κι αυτό το δεύτερο σκέλος που είναι και αρκετά πιο σημαντικό, το πέτυχαν οι Μέινου και Γκαρνάτσο.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης