Η Αγγλία του Κάρσλεϊ είχε ενδιαφέρον και... έβγαλε το χειρόφρενο

Κάνοντας πράγματα που δεν κατάφερε σε καμία στιγμή στο Euro 2024 να πετύχει και με εικόνα μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης, παίζοντας αρκετά πιο ελεύθερα, η εθνική ομάδα της Αγγλίας έδειξε κόντρα στους Ιρλανδούς ότι τελικά μπορεί να κινηθεί και σε διαφορετικές ταχύτητες... 



Η Αγγλία του Κάρσλεϊ είχε ενδιαφέρον και... έβγαλε το χειρόφρενο

Τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν 2-0 στο Δουβλίνο χάρη στα τέρματα των Ράις και Γκρίλις από το πρώτο ημίχρονο, για να έρθει το θετικό ξεκίνημα στον όμιλο της LeagueB της διοργάνωσης της UEFA. 

Οι Άγγλοι διεθνείς έδειξαν να έχουν διώξει το ψυχολογικό βάρος από τις εμφανίσεις τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του καλοκαιριού και να έχουν κατεβάσει, επιτέλους, το... χειρόφρενο, για το οποίο έγινε αρκετή κουβέντα στα γήπεδα της Γερμανίας. 

Με ποσοστά κατοχής μπάλας, με τελικές και δημιουργία μεγάλων ευκαιριών που δεν είχε επιδείξει σε κανένα παιχνίδι του Euro 2024, το σύνολο του Λι Κάρσλεϊ κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις στο 2-0 επί των Ιρλανδών. 

Είναι χαρακτηριστικό πως οι προσπάθειες για γκολ έφτασαν στις 16, με 9 εξ αυτών να είναι εντός στόχου. Ο Ντέκλαν Ράις πήρε τόσα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όσα δεν τον είχαμε δει να παίρνει σε ολόκληρο το Euro, ενώ, μειώθηκαν τρομερά και οι μακρινές μπαλιές στο build-up. Από το 49% που ξεκινούσαν από τον Πίκφορντ για την ανάπτυξη του παιχνιδιού στο τουρνουά του καλοκαιριού, τώρα ο πορτιέρε της Έβερτον σήκωσε την μπάλα σε ένα ποσοστό 19%. 

Ακόμα κι αν ο Κάρσλεϊ βρίσκεται στον πάγκο ως υπηρεσιακός, για ένα χρονικό διάστημα έξι αγώνων - όπως αναφέρουν τα αγγλικά ρεπορτάζ αυτή τη στιγμή - δείχνει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή του και να δώσει έναν απαραίτητο νέο αέρα στα «τρία λιοντάρια». 

Κώστας Ζάλιαρης