Κόστισε 2 εκατομμύρια σε ηλικία 14 ετών και τώρα στα 27 του υπέγραψε με τη 10η ομάδα της καριέρας του!

Από παιδί – θαύμα, έχοντας… αναγκάσει τη Λίβερπουλ να διαθέσει 2 εκατομμύρια λίρες για εκείνον στην ηλικία των 14 ετών, ο Σέι Ότζο δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες που υπήρχαν από εκείνον. Πλέον, στα 27 του χρόνια, υπέγραψε με τη 10η ομάδα της καριέρας του, μη καταφέρνοντας να «στεριώσει» κάπου…  



Κόστισε 2 εκατομμύρια σε ηλικία 14 ετών και τώρα στα 27 του υπέγραψε με τη 10η ομάδα της καριέρας του!

Ο Σέι Ότζο αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της ΜΚ Ντονς και σε ηλικία 14 ετών, έκανε τη Λίβερπουλ να τον πιστέψει, να θελήσει να επενδύσει στο ταλέντο του και τον απέκτησε έναντι 2 εκατομμυρίων λιρών.

Αμέσως παραχωρήθηκε δανεικός στη Γουίγκαν και τη Γουλβς, ενώ, ο Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να τον στηρίξει και του πρόσφερε το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ, το Μάρτιο του 2016.

Ο Ότζο δεν έγινε ποτέ ο εξτρέμ που έδειχνε στα εφηβικά του χρόνια ότι μπορούσε να γίνει. Πέρασε και από τις Φούλαμ, Ρεμς, Ρέιντζερς, Κάρντιφ και Μίλγουλ. Με τη φανέλα της Λίβερπουλ ολοκλήρωσε μόλις 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε ένα γκολ και αποχώρησε οριστικά το 2022.

Ακολούθησε κι ένας δανεισμός από τους «bluebirds» στην Κόρτραϊκ του Βελγίου, ενώ πλέον ανήκει στη Μάριμπορ της Σλοβενίας. Στα 27 του, μετρά 10 ομάδες στην επαγγελματική του καριέρα. Και σε καμία απ’ αυτές δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, να πείσει τους ανθρώπους του κλαμπ και να μακροημερεύσει…

Κώστας Ζάλιαρης