Ο Κουάνσα μίλησε για πρώτη φορά, για την αλλαγή στο ημίχρονο στο Ίπσουιτς – Λίβερπουλ: «Μιλήσαμε την επόμενη μέρα!»

Κανένα ζήτημα στη Λίβερπουλ, άψογες οι σχέσεις του Τζάρελ Κουάνσα με τον Άρνε Σλοτ, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του, με αφορμή την αλλαγή του στο ημίχρονο, στο ματς με την Ίπσουιτς!



Ο Κουάνσα μίλησε για πρώτη φορά, για την αλλαγή στο ημίχρονο στο Ίπσουιτς – Λίβερπουλ: «Μιλήσαμε την επόμενη μέρα!»

Γυρνάμε τον χρόνο στην έναρξη της Premier League. Στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τότε που ο Άρνε Σλοτ έκανε το ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ και επικράτησε με 2-0 της Ίπσουιτς, βλέποντας την ομάδα του να σκοράρει δις στο δεύτερο ημίχρονο.

Η αλήθεια είναι πως οι «κόκκινοι» στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλοί. Δεν απειλούσαν, δεν έμοιαζαν σταθεροί στην ανασταλτική τους λειτουργία. Ο Ολλανδός προπονητής μπήκε στα αποδυτήρια έξαλλος. Και αποφάσισε να προβεί σε διορθωτική κίνηση, βγάζοντας… στόπερ.

Πέρασε εκτός αγώνα τον Τζάρελ Κουάνσα, ο Ιμπραχίμα Κονατέ πήρε τη θέση του και η Λίβερπουλ βελτιώθηκε. Όλοι μιλούσαν για τραυματισμό, όμως ο Ολλανδός προπονητής ξεκαθάρισε πως είχε να κάνει με λόγους τακτικής. Τον ενόχλησε το γεγονός πως έχασε κάθε μονομαχία από τους επιθετικούς της Ίπσουιτς και για τον λόγο αυτόν, αποφάσισε να βάλει στο γήπεδο τον Ιμπραχίμα Κονατέ!

Εν συνεχεία,, ο Άρνε Σλοτ ρωτήθηκε για την επιλογή του:

«Το πρώτο πράγμα που είπα είναι πως δεν χρειάζεται να μιλάω για αποφάσεις τακτικής. Αν χάνουμε πολλές μονομαχίες, θα αλλάξουμε κάτι και αυτό ακριβώς κάναμε. Δεν τις έχασε μόνο ο  Κουάνσα, και άλλοι ποδοσφαιριστές μας. Αλλά νομίζω πως χρειαζόμασταν τον Κονατέ, για να κερδίσουμε τις μάχες στον αέρα, από τον επιθετικό τους!»

Τρεις εβδομάδες μετά, ήρθε η σειρά του Κουάνσα να απαντήσει. Και ήταν επίσης αφοπλιστικός. Είπε πως ο προπονητής του είχε δίκιο, πως το συζήτησαν και πως μόνο καλό μπορεί να του έκανε η απόφασή του!

Δημήτρης Μανάκος