Η πρώτη νίκη της Μπράιτον, η υπόσχεση για καθιέρωση στο τοπ επίπεδο και ο πήχης που πάει όλο και ψηλότερα

Μια τέτοια μέρα πριν από 7 χρόνια γεύτηκε για πρώτη φορά το αίσθημα της επιτυχίας σε αναμέτρηση της Πρέμιερ Λιγκ. Δεν ξανακοίταξε πίσω. Είτε πιο εύκολα ανά περιόδους, είτε πιο δύσκολα, είτε πιο εντυπωσιακά, είτε με προβληματισμούς, η Μπράιτον έχει κάνει άλματα προόδου. Και η 9η Σεπτεμβρίου του 2017 έπαιξε το ρόλο της...  



Η πρώτη νίκη της Μπράιτον, η υπόσχεση για καθιέρωση στο τοπ επίπεδο και ο πήχης που πάει όλο και ψηλότερα

Ο Πασκάλ Γκρος μπορεί να μη βρίσκεται πια στο ρόστερ των «γλάρων», αλλά έχει αφήσει το στίγμα του στη σύγχρονη ιστορία του κλαμπ και θεωρείται, πλέον, θρύλος αυτού του συλλόγου. Και δυο δικά του τέρματα πριν από ακριβώς 7 χρόνια, την 9η του Σεπτέμβρη του 2017 σε αναμέτρηση απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, είχαν βοηθήσει για τη διαμόρφωση του τελικού 3-1 απέναντι στους «baggies».

Ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία της Μπράιτον σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, με τον Γκρος να ετοιμάζει και το γκολ του Χέμεντ, με τον Τζέιμς Μόρισον να χρίζεται σκόρερ για τους φιλοξενούμενους στο Amex Stadium.

Εκείνη η παρθενική νίκη αποτέλεσε την έναρξη σπουδαίων πραγμάτων για την Μπράιτον. Ο πρώτος και κύριος στόχος της εδραίωσης στην πιο λαμπερή κατηγορία της Ευρώπης επιτεύχθηκε σχετικά εύκολα, ενώ η ομάδα έφτασε να εξασφαλίσει συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά στα χρονικά, την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Τότε στο «τιμόνι» βρισκόταν ο Κρις Χιούτον, έπειτα παρουσίασε φοβερό έργο ο Γκρέιαμ Πότερ μέχρι να τα κάνει όλα θάλασσα στην Τσέλσι, ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι «υπέγραψε» υπερήφανα τη δική του εποχή στο κλαμπ και τώρα εντυπωσιάζει ο νεαρότερος μόνιμος προπονητής στα χρονικά της Πρέμιερ, ο Φαμπιάν Χούρτσελερ...

Η πρώτη νίκη, πάντως, θα είναι πάντοτε σαν τον... πρώτο έρωτα για τους «γλάρους». Αξέχαστη...

Κώστας Ζάλιαρης