Νίκη αφιερωμένη στον Σβεν Γκόραν Έρικσον: «Ξέσπασε» ο Κέιν στα 100 του παιχνίδια, «καθάρισε» η Αγγλία! (vids)

Μπορεί η Αγγλία να ζορίστηκε ιδιαίτερα για ένα ημίχρονο απέναντι στην Φινλανδία στο «Wembley», όμως στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μετά τον θάνατο του Σβεν Γκόραν Έρικσον, δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα. Και για αυτό, φρόντισε ο Χάρι Κέιν! «Καθάρισε» ο σέντερ φορ της Μπάγερν Μονάχου, σκόραρε δις και με το τελικό 2-0, τα «τρία Λιοντάρια» είναι στην κορυφή του ομίλου, μαζί με την Ελλάδα!



Νίκη αφιερωμένη στον Σβεν Γκόραν Έρικσον: «Ξέσπασε» ο Κέιν στα 100 του παιχνίδια, «καθάρισε» η Αγγλία! (vids)

 

Ένα παιχνίδι που συνδυάζεται και γενικώς διακατέχεται από σημαντική συναισθηματική φόρτιση, ποτέ δεν είναι απλό.

Πόσω δε μάλλον από την στιγμή που αυτό οφείλεται στον Σβεν Γκόραν Έρικσον, που «έφυγε» πριν από μερικές ημέρες από την ζωή. Ήταν το πρώτο, εντός έδρας παιχνίδι της Αγγλίας, μετά το εν λόγω γεγονός και ήταν δεδομένο πως αυτό θα επηρέαζε άπαντες.

Ο Χάρι Κέιν όμως, δεν θα επέτρεπε κανένα άλλο αποτέλεσμα στην χώρα του, πλην της νίκης απέναντι στην Φινλανδία, στην 2η αγωνιστική του Nations League.

Η Αγγλία ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι, ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 77% ποσοστό κατοχής της μπάλας, αλλά δεν σκόραρε. Και αγχώθηκε. Προτού προλάβει όμως, να κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις, ο αρχηγός της αποφάσισε να τελειώσει κάθε συζήτηση, φτάνοντας τα 68 γκολ με την χώρα του, σε 100 ματς!

Σκόραρε στο 57’ από κοντά, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 76’ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Και κάπως έτσι, οι Άγγλοι κάνουν το 2Χ2 στο ξεκίνημα της «εποχής» του Λι Κάρσλεϊ και παραμένουν στην πρώτη θέση του ομίλου, μαζί με την Εθνική μας ομάδα!

Δημήτρης Μανάκος