Ο Άρνολντ απάντησε με back-to-back βραβεία, μετά τον παραγκωνισμό του στον τελικό του Euro 2024!

Και στο Δουβλίνο, αλλά και στο Λονδίνο. Με περίσσια αυτοπεποίθηση και όρεξη για απαντήσεις. Με τον Κάρσλεϊ, η παρουσία του οποίου στον πάγκο δείχνει να λειτουργεί ευεργετικά. Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ ξεχώρισε ξανά για την Αγγλία, κέρδισε πάλι το βραβείο του πολυτιμότερου και άφησε πίσω του όσα συνέβησαν στο Euro 2024…  



Ο Άρνολντ απάντησε με back-to-back βραβεία, μετά τον παραγκωνισμό του στον τελικό του Euro 2024!

Ο ΤΑΑ, το βράδυ της Τρίτης απέναντι στη Φινλανδία στο «Γουέμπλεϊ», τίμησε τις 100 συμμετοχές του Χάρι Κέιν με τη φανέλα με το εθνόσημο. Του πρόσφερε ασίστ για να χριστεί σκόρερ και να συνδυάσει το επίτευγμα του τριψήφιου αριθμού συμμετοχών με την εθνική ομάδα, με ακόμα ένα γκολ, φτάνοντας συνολικά στα 68 με τα «τρία λιοντάρια».

Κι αφού «σέρβιρε» στον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική Αγγλίας, ο Άρνολντ έφτασε να δημιουργήσει πέντε ευκαιρίες για γκολ, τις περισσότερες από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Μάλιστα, από το 2019 και μετά, ήταν η τρίτη περίσταση κατά την οποία βρίσκεται να έχει φτιάξει 5+ φάσεις για σκοράρισμα. Και ουδείς άλλος από τους υπόλοιπους διεθνείς με τους οποίους αγωνίζεται μαζί, το έχει πράξει τόσες φορές, σε αυτά τα τέσσερα χρόνια!

Οι πέντε ευκαιρίες απέναντι στους Φινλανδούς ήταν περισσότερες απ’ όσες έφτιαξαν οι Γκρίλις, Σάκα και Γκόρντον συνολικά. Είχε 87% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, οι 18 εκ των οποίων ήταν στο επιθετικό τρίτο, κατέγραψε 4 ανακτήσεις της κατοχής και 115 επαφές με την μπάλα. Και αυτά του χάρισαν ξανά το βραβείο του Man of the Match. 

Φαίνεται πως το κακό Euro 2024 με τη δριμεία κριτική που δέχθηκε, τις αποφάσεις του Σάουθγκεϊτ που τον έβγαζε νωρίς από τα παιχνίδια και ο παραγκωνισμός του στον μεγάλο τελικό με την Ισπανία, «ξύπνησαν» ξανά το θηρίο μέσα του…

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης