Κέιν: Από τα 80 δευτερόλεπτα για το γκολ στο ντεμπούτο, μέχρι το διπλό «χτύπημα» στην 100άρα (vids)

Την ιδιαίτερη περίσταση για τη θητεία του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας δεν θα την άφηνε ανεκμετάλλευτη. Και το έκανε με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο. Τα δυο γκολ που σημείωσε ο Χάρι Κέιν απέναντι στη Φινλανδία, συνδύασαν εξαιρετικά την 100η του συμμετοχή με τη φανέλα με το εθνόσημο, 9 χρόνια μετά τα μόλις… 80 δευτερόλεπτα για το σκοράρισμα στο ντεμπούτο του!  



Κέιν: Από τα 80 δευτερόλεπτα για το γκολ στο ντεμπούτο, μέχρι το διπλό «χτύπημα» στην 100άρα (vids)

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «τριών λιονταριών» έδωσε συνέχεια στο μύθο του, σε ό,τι αφορά στην παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Ο Φινλανδός γκολκίπερ δεν μπορούσε να σταματήσει τα σουτ που εξαπέλυσε ο captain της Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ», το βράδυ της Τετάρτης, με τον νυν επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου να φτάνει στα 68 γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Έφτασε να έχει συμμετοχή σε 85 τέρματα για την εθνική ομάδα της χώρας του (μαζί και με τις 17 ασίστ), ενώ, στο «στολίδι» του Λονδίνου, στα εντός έδρας ματς της Αγγλίας, μετρά 27 γκολ και 3 «σερβιρίσματα».

Παράλληλα, έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής της Αγγλίας που καταφέρνει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στην 100η του συμμετοχή, έπειτα από τον Γουέιν Ρούνεϊ (κόντρα στη Σλοβενία το 2014) και τον Μπόμπι Τσάρλτον (απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία το 1970).

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά ξεκίνησαν πριν από 9 χρόνια, με μόλις 80 δευτερόλεπτα παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο. Τόσα είχε χρειαστεί για να σκοράρει στην πρώτη του εμφάνιση με το τμήμα ανδρών της Αγγλίας, στο «Γουέμπλεϊ», σε ματς με τη Λιθουανία…

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης