«Ένας τερματοφύλακας 20 εκατομμυρίων, τον οποίο η Νιούκαστλ... δεν ήθελε ποτέ»: Η απίθανη ιστορία του Βλαχοδήμου!

Μια τρύπα στα οικονομικά και η τεράστια ανάγκη να προσαρμοστεί η Νιούκαστλ στους κανονισμούς κερδοφορίας και βιωσιμότητας, οδήγησαν τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στο St. James' Park. Κι όμως, οι «καρακάξες» δεν τον ήθελαν ποτέ. Παρά το γεγονός πως τον έκαναν τον ακριβότερο τερματοφύλακα στην ιστορία τους! 



«Ένας τερματοφύλακας 20 εκατομμυρίων, τον οποίο η Νιούκαστλ... δεν ήθελε ποτέ»: Η απίθανη ιστορία του Βλαχοδήμου!

Ο «Όντι» παραμένει στη Νιούκαστλ, είναι ταπεινός, δουλεύει σκληρά, διατηρεί τη ψυχοσύνθεσή του σε θετικά επίπεδα και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι στην ομάδα του. 

Ο Έντι Χάου το βλέπει και χαίρεται πολύ για τον Έλληνα γκολκίπερ. Ωστόσο, ο Βλαχοδήμος, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αποτελεί 4η επιλογή για τον προπονητή του, πίσω από τους Πόουπ, Ντουμπράβκα και Ρούντι και ενδεχομένως να πέφτει και στην 5η θέση των επιλογών, αν τοποθετήσουμε και τον Γκιλέσπι. 

Το Athletic αποφάσισε ν' ασχοληθεί με αυτή τη μεταγραφή που τελικά... δεν βγάζει κανένα νόημα. Ο διεθνής πορτιέρε της Εθνικής Ελλάδας είχε ενημερωθεί πως μπορούσε ν' αποχωρήσει το φετινό καλοκαίρι, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Και κάπως έτσι παραμένει κάτοικος St. James' Park, δίχως να γνωρίζει αν θα καταφέρει να πάρει χρόνο συμμετοχής σε επίσημα ματς της Νιούκαστλ. 

«Αντί ν' αποτελεί ακόμα ένα βήμα προς την εξέλιξη της ομάδας ώστε εκείνη να κάνει το next step, είναι απλά ένας... συμβιβασμός με τους κανονισμούς ώστε ν' αποφευχθεί η αφαίρεση βαθμών». Έτσι συνοψίζεται η παρουσία του Έλληνα τερματοφύλακα στον αγγλικό Βορρά από την έγκυρη ιστοσελίδα που έψαξε την κατάσταση με τον «Όντι», η αγορά του οποίου έγινε για να υπάρξει ασφάλεια στο κομμάτι των απαραίτητων ισορροπιών στα οικονομικά για τα κλαμπ της Πρέμιερ. 

Κώστας Ζάλιαρης