Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στις νίκες με καρέ παικτών που είχαν ανάγκη να δώσουν απαντήσεις!

Τέσσερα πρόσωπα που είχαν ανάγκη να βγουν μπροστά, το πέτυχαν και οδήγησαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 3-0 επί της Σαουθάμπτον! Ονάνα, Ντε Λιχτ (που αποχώρησε τραυματίας), Ράσφορντ και Καζεμίρο «καθάρισαν» για το «διπλό» στο St. Mary's, στην επαναφορά των πρωταθλημάτων μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Ντεμπούτο για Ουγκάρτε με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». 



Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στις νίκες με καρέ παικτών που είχαν ανάγκη να δώσουν απαντήσεις!

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά εκτυλίχθηκαν και ξεκαθάρισαν όλα στο «St. Mary’s» για να επιστρέψει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ και να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα στην επαναφορά στη δράση μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων.

Η Σαουθάμπτον προσπάθησε ν’ αντισταθεί και να παίξει το παιχνίδι της στο πρώτο ημίωρο, αλλά βρέθηκε να έχει πάει στην ανάπαυλα με δυο γκολ στην «πλάτη». Στο 32’, βέβαια, ο Άρτσερ μπορούσε να έχει βάλει πολύ δύσκολα στους «κόκκινους διαβόλους», αλλά ο Ονάνα απέκρουσε το πέναλτι και έδειξε στους συμπαίκτες του πως έπρεπε εκείνοι να δώσουν συνέχεια στη δική του επιτυχία.

Ο Ντε Λιχτ στο 35’ με κεφαλιά από γέμισμα του Μπρούνο Φερνάντες έγραψε το 1-0 με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μερικές μέρες μετά την κακή, για εκείνον, έναρξη του Nations League με απανωτά λάθη στην εθνική Ολλανδίας. Ο Μάρκους Ράσφορντ πήρε τη σκυτάλη και στο 41’ με δεξί σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Ράμσντεϊλ για το 2-0, σκοράροντας για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά τις αρχές του περασμένου Μαρτίου. Ο Μάρτιν δοκίμασε να δώσει νέα, μεγάλη πνοή στην ομάδα του όταν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έβγαλε τους Ντίμπλινγκ, Μπρέρετον Ντίας, Ογκουτσούκου, Άρτσερ και έβαλε τους Κορνέ, Φρέιζερ, Λαλάνα και Στιούαρτ, αλλά δεν προκάλεσαν τον αντίκτυπο που θα περίμενε.

Ο Ουγκάρτε έκανε ντεμπούτο για τη Γιουνάιτεντ στο 73ο λεπτό παίρνοντας τη θέση του Κρίστιαν Έρικσεν, ο Στέφενς στο 79’ άφησε τη Σαουθάμπτον με παίκτη λιγότερο με αψυχολόγητο χτύπημα στο γόνατο του Γκαρνάτσο και στο 90' + 5' διαμορφώθηκε το τελικό 3-0. Ο Καζεμίρο με έξυπνη κάθετη από δεξιά στην περιοχή βρήκε τον Νταλότ, αυτός γύρισε στον Γκαρνάτσο και ο Αργεντινός διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Είναι ενδεικτικό πως αρκετοί έσπευσαν ν' αγκαλιάσουν τον Βραζιλιάνο χαφ αμέσως μετά το γκολ, αφού κι εκείνος είχε περάσει δύσκολες μέρες μετά τα μοιραία λάθη του στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. 

Κώστας Ζάλιαρης