Η Φόρεστ έκανε τεράστια... χαλάστρα στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», με τέτοιο Χάαλαντ η νέα στέψη για τη Σίτι θα είναι παιχνιδάκι!

Το εκπληκτικό σερί της Λίβερπουλ σταματά κάπου εδώ! Η Φόρεστ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το «Άνφιλντ» προκαλώντας σοκ, με τον Χάντσον - Οντόι να διαμορφώνει το 1-0 για το σύνολο του Νούνο Σάντο. Όχι απλά δεν πένθησε ο Χάαλαντ για τον χαμό του καλού του φίλου, αλλά έγραψε και μοναδική ιστορία με τα γκολ του στο 2-1 επί της Μπρέντφορντ. Στο 92' η Πάλας πήρε βαθμό από τη Λέστερ (2-2), στο φινάλε ισοφάρισε (1-1) η Γουέστ Χαμ τη Φούλαμ, «κόλλησαν» οι Μπράιτον και Ίπσουιτς. 



Η Φόρεστ έκανε τεράστια... χαλάστρα στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», με τέτοιο Χάαλαντ η νέα στέψη για τη Σίτι θα είναι παιχνιδάκι!

Μάντσεστερ Σίτι - Μπρέντφορντ 2-1 

Αν και ο Γουισά στα 22 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης φρόντισε να προκαλέσει ένα ταχύτατο σοκ στο «Etihad», ο Έρλινγκ Χάαλαντ φρόντισε για την άμεση αποκατάσταση της τάξης και παράλληλα έγραψε μοναδική ιστορία. Ο Νορβηγός επιθετικός αποφάσισε την τελευταία στιγμή να παραμείνει στο Μάντσεστερ και να μη φύγει για να πενθήσει το χαμό ενός πολύ καλού του φίλου. Και αυτή τη θλίψη τη μετέτρεψε σε γκολ. Αρχικά στο 19ο λεπτό από ασίστ του Ντε Μπρόινε ισοφάρισε μόλις με τη δεύτερη επαφή του με την μπάλα.

Και στο 32ο λεπτό από το βολέ του Έντερσον, προστάτευσε την τροχιά της μπάλας με την πλάτη, έφυγε μόνος απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ και ολοκλήρωσε την ανατροπή με το 2-1. Έγινε, έτσι, ο πρώτος στα χρονικά που πετυχαίνει 9 τέρματα στα πρώτα 4 ματς της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ! Ο Viking θα μπορούσε να έχει τις θεότρελες επιδόσεις του, αλλά ό,τι δοκίμαζε στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατέληγε στα δίχτυα, με τις ευκαιρίες της Σίτι να είναι τέτοιες που θα μπορούσαν να προσφέρουν τέσσερα και πέντε γκολ για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα. 

Λίβερπουλ – Νότιγχαμ Φόρεστ 0-1

Δυσκολεύτηκε πολύ η Λίβερπουλ απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, με τους «κόκκινους» να επιθυμούν να συνεχίσουν το απόλυτο σερί τους στην Premier League, να κρατήσουν το «μηδέν» και να «γράψουν» ιστορία με τον Άρνε Σλοτ στον πάγκο τους. Γνώριζαν άλλωστε, πως σε περίπτωση που ερχόταν το «τρίποντο», θα παρέμεναν στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι, και θα γινόντουσαν μόλις η 5η διαφορετική ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που θα έκανε το 4Χ4, συνδυαστικά με clean sheets. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει την απόφαση να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για βαθμό ή βαθμούς και πάλεψαν μέχρι τέλους. Περιόρισαν πολύ τις απειλές και ό,τι σημαντικότερο είδαμε στο πρώτο μέρος, ήρθε σε εννέα λεπτά.

Ο Ντίας αρχικά, είχε δοκάρι από δύσκολη γωνία στο 17ο λεπτό, έπειτα από λάθος του Γιέιτς, ενώ στο 26’, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ πήδηξε ψηλότερα από όλους, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε έξω. Με την έναρξη  της επανάληψης, η Λίβερπουλ έμοιαζε πως θέλει να απειλήσει, αλλά είχε «μπλοκάρει». Και το απόλυτο «σοκ» ήρθε στο 71ο λεπτό. Όλα ξεκίνησαν μάλιστα, από επίθεση των «κόκκινων». Χάθηκε η μπάλα από τον Ντάργουιν Νούνιες και η μετάβαση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση.

Η μπάλα έφτασε στον Χάντσον Οντόι, αυτός κινήθηκε παράλληλα και το πλασέ του ήταν εξαιρετικό για το 1-0. Το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Λίβερπουλ στην εποχή του Άρνε Σλοτ, ήταν γεγονός, ενώ λίγο έλειψε ο Ελάνγκα να κάνει το 2-0 στο 85’, με τον Άλισον να τον σταματά! Και το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, με τη Λίβερπουλ να ηττάται στο «Άνφιλντ» και τη Νότιγχαμ Φόρεστ να κερδίζει τους γηπεδούχους, για πρώτη φορά με τη δεκαετία ’60!

Κρίσταλ Πάλας - Λέστερ 2-2

Όσα αμυντικά κενά παρουσίασε η Πάλας και τιμωρήθηκε γι' αυτά από τη Λέστερ, άλλη τόση αντίδραση έβγαλε και κυνηγώντας το ματς μέχρι το φινάλε κατάφερε να εξασφαλίσει βαθμό στις καθυστερήσεις με το τελικό 2-2. Οι «αλεπούδες» είχαν καταφέρει να πάρουν προβάδισμα δυο τερμάτων με τον τρελο-Τζέιμι Βάρντι στο 21ο λεπτό να προλαβαίνει την έξοδο του τερματοφύλακα, να τον περνά και να σκοράρει, ενώ, στο 46' είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους οι φιλοξενούμενοι στο Selhurst Park με τον Μαβντιντί.

Η Λέστερ έδειχνε ικανή να κερδίσει ηρεμία και να σταματήσει τα σενάρια για το μέλλον του Στιβ Κούπερ, αλλά η Πάλας δεν θα το άφηνε έτσι το παιχνίδι. Όχι όσο υπήρχε ακόμα χρόνος. Στο 47ο λεπτό ο Ματετά με προβολή κι έπειτα από αρκετά μεγάλη εξέταση της φάσης από τον VAR η ομάδα του Γκλάσνερ μείωσε και στο 90'+2' ο ίδιος παίκτης έγραψε το 2-2 από την άσπρη βούλα, έπειτα από λάθος του Κόουντι που ανέτρεψε τον Ισμαΐλα Σαρ στην περιοχή. 

Φούλαμ - Γουέστ Χαμ 1-1 

Τεράστια πικρία θα πρέπει να άφησε αυτό το παιχνίδι στον Μάρκο Σίλβα και τους ποδοσφαιριστές του. Η Φούλαμ ήταν ανώτερη σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η Γουέστ Χαμ δεν έδειχνε ικανή να καταφέρει κάτι σε καμία στιγμή, αλλά έφυγε από το «Craven Cottage» με βαθμό, τον οποίο εξασφάλισε στο φινάλε! Οι «cottagers» ήταν απειλητικοί, έφτιαχναν κινδύνους για την εστία των «σφυριών», αλλά κάτι τους έλειπε από την τελική ενέργεια. Αυτό, μέχρι το 24ο λεπτό, όπου η επιμονή του Σμιθ - Ρόου τον οδήγησε στην ασίστ προς τον Ραούλ Χιμένες για το 1-0.

Ο Άγγλος χαφ έχει προκαλέσει σημαντικό και θετικότατο αντίκτυπο στη νέα του ομάδα από τη στιγμή που μετακινήθηκε από την Άρσεναλ στη Φούλαμ, ωστόσο, για τους γηπεδούχους το παιχνίδι δεν θα τελείωνε καθόλου ωραία. Το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης στο 90' + 5' με τον Ντάνι Ινγκς. Αυτός είχε περάσει στο παιχνίδι στο 82' με αλλαγή κι όταν έπρεπε, έκανε μια επαφή για να φτιάξει την μπάλα μπροστά του και έκανε το τελείωμα για να διαμορφώσει το τελικό 1-1 και ν' αποτρέψει τη δεύτερη διαδοχική ήττα για τα «σφυριά». 

Μπράιτον – Ίπσουιτς 0-0

Την ίδια ώρα, η Μπράιτον του κορυφαίου προπονητή της Premier League για τον μήνα Αύγουστο, Φαμπιάν Χούρτσελερ, υποδεχόταν την Ίπσουιτς, σε ένα ματς που θεωρητικά φάνταζε απλή υπόθεση για τους «γλάρους». Είχαν ξεκινήσει εντυπωσιακά την Premier League, είχε ως στόχο τη νίκη και την εδραίωση στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, έχοντας περισσότερο ματς από την Άρσεναλ.Παραδόξως όμως, η Ίπσουιτς αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της, να αμυνθεί μαζικά και να μην μπει στη διαδικασία να επιτεθεί αλόγιστα. Περιόρισε τις απειλές και στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε πως έχει σε καταπληκτική ημέρα τον Μούριτς.

Έβγαλε πολλά ο Σέρβος, είχε μία φανταστική επέμβαση στον Μιτόμα, στο φινάλε του ημιχρόνου και το 0-0 διατηρήθηκε.Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Μπράιτον ανέβασε και άλλο τις γραμμές της και συνέχισε να απειλεί. Καλό σουτ του Αμάρι, φοβερή εκτέλεση φάουλ του Γουέλμπεκ, αλλά η μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα. Εν τέλει, το 0-0 διατηρήθηκε, η Μπράιτον συνεχίζει χωρίς ήττα, ενώ η Ίπσουιτς φτάνει τους δύο βαθμούς, μετά από 360 αγωνιστικά λεπτά στην Championship!

Κώστας Ζάλιαρης - Δημήτρης Μανάκος